Rowendy Schoop (RKAVV) keert na vier jaar terug bij Ajax

Hoofdklasser Ajax heeft zich voor komend seizoen verstrekt met Rowendy Schoop. De spits komt over van zondag hoofdklasser RKAVV uit Leidschendam. Schoop verliet Ajax vier jaar geleden voor een avontuur bij Willem II.

Schoop: “Ajax wilde me graag hebben. Ik ken de club goed en het gesprek met de trainer (Jorg Smeets, red.) was goed. Hij wil aanvallend spelen en dat hoort natuurlijk ook bij Ajax. Ik heb dus ook niet lang na hoeven te denken toen ze me benaderde.”

De aanvaller begon met voetballen bij Forum Sport en kwam in de B-junioren bij Ajax terecht. Schoop: “Ik was zelfs de vaste spits van de A1, maar ik kreeg helaas geen contract. Toen heb ik ene jaar bij Willem II gespeeld in het beloftenteam. Dat was helemaal niets. We trainden soms met zes man. Via wat vrienden kwam ik terecht bij RKAVV en daar speel ik nu voor het derde jaar.”

De aanvaller die begin met voetbalen bij Forum Sport kan iedere week rekenen op een basisplaats bij RKAVV. “Ik heb momenteel alleen een beetje pech in de afronding”. De aanvaller speelde ruim zestig wedstrijden voor de ploeg uit Leidschendam en scoorde meer dan twintig keer. Na drie jaar keert hij dus weer terug naar Ajax.

Schoop: “Ik ben pas 22 en heb nog steeds de droom om het betaalde voetbal te halen. Ik weet dat dat lastig zal worden, maar het zit nog steeds ergens in mijn achterhoofd. Ik denk dat de kans bij Ajax groter is dan bij RKAVV. Je staat daar toch meer in de belangstelling.”

Schoop is na Bilal el Amrani van Odin’59 de tweede aanwinst voor de ploeg van Jorg Smeets.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)