Home / Algemeen / Roy Deken (Ajax) knokt voor kans bij eerste elftal

Roy Deken (Ajax) knokt voor kans bij eerste elftal

Afgelopen zomer besloot Roy Deken dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. De pas 18-jarige verdediger/middenvelder verliet zijn jeugdliefde Pancratius voor een stap hogerop bij de amateurs van Ajax, sinds dit seizoen weer uitkomend in de zaterdag Hoofdklasse.

Deken kende persoonlijk een goed seizoen bij Pancratius in de zondag tweede klasse. Met zijn goede spel verdiende hij naast een transfer tevens zijn nominatie voor onze talent van het jaar verkiezing. Bij zijn nieuwe club Ajax maakt hij vooralsnog zijn minuten in het tweede elftal. Deken: ”De eerste maanden zijn me goed bevallen. Op de trainingen leer ik veel, zeker als we samen trainen met het eerste. Daar zitten veel ervaren jongens in van wie ik veel kan opsteken. Over het algemeen trainen we wel apart van elkaar.”

deken 2

In het tweede staat het talent gepositioneerd als linksback, daar waar hij bij Pancratius veelal op het middenveld te vinden was. Hij speelt onder andere samen met Reda Kharchouch, de jonge aanvaller die afgelopen seizoen overkwam van VVA/Spartaan. Talent van het jaar Shaquille Doorson (Zeeburgia) veroverde reeds een basisplaats in het eerste. Deken hoopt dezelfde weg spoedig te bewandelen. ”Het tweede elftal bestaat vrijwel volledig uit jonge jongens die nieuw zijn bij de club. Maar we hebben allemaal hetzelfde doel: spelen bij het eerste. Met het tweede spelen we in de reserve Hoofdklasse, het hoogste niveau voor tweede elftallen. Dat is een prima niveau maar ik hoop wel dat ik zo snel mogelijk bij het eerste aan mag sluiten. Ik zal me de komende tijd moeten bewijzen.”

Naast het voetbal besteedt Deken ook aandacht aan zijn maatschappelijke carrière. Hij begon onlangs aan een studie Rechtsgeleerdheid op de Universiteit van Amsterdam. ”We trainen bij Ajax drie keer in de week plus nog een wedstrijd. Voor deze zware studie moet je heel veel lezen dus het is even afwachten of dit allemaal te combineren valt met het voetballen. Aankomend jaar zal dit moeten blijken. Maar als ik moest kiezen dan ga ik liever voor het voetbal.”

Foto’s: Hans van Dijk

 

Send this to a friend