Roy van der Mije (JOS): “Blij om weer op het veld te staan”

Na een korte zomerperiode is ook de selectie van JOS/Watergraafsmeer gisteravond weer op het trainingsveld verschenen. Het was tevens de eerste oefensessie onder leiding van de nieuwe trainer Roy van der Mije.

“Het was me goed bevallen”, zegt Van der Mije. “Ik heb maar een korte rustperiode gehad aangezien ik met EDO in de nacompetitie heb gespeeld, maar ik vond het wel fijn om weer op het veld te staan.”

Van der Mije Training JOS

In navolging van Swift kiest ook JOS/Watergraafsmeer ervoor om de voorbereiding in twee delen op te splitsen. “We gaan nu twee weken trainen, waarna er een rustperiode van anderhalve week volgt. Daarna pakken we de draad weer op en gaan we ons echt klaarstomen voor de eerste competitiewedstrijd.”

Van der Mije had gisteravond nog niet de gehele selectie tot zijn beschikking. “We hebben met een groep van dertig man getraind omdat er nog een aantal jongens op vakantie zijn. Maar het was leuk om weer te beginnen en we hebben goed getraind. Bovendien denk ik dat het voor mij en de selectie fijn is om weer een frisse start te kunnen maken.”

Van Der Mije JOS Training Zurk

Dat JOS weer aan het nieuwe seizoen is begonnen, betekende niet meteen dat de training in het teken stond van conditie. “Rondjes rennen hoort erbij maar ik heb het niet te gek gemaakt.” Daarnaast kreeg Van der Mije gisteren voor het eerst de kans om zijn selectie van dichtbij aan het werk te zien. “Dat is aan het begin altijd lastig omdat iedereen zich wil bewijzen. En jongens die zich willen bewijzen gaan dingen doen die ze normaal niet doen. We zullen even aan elkaar moeten wennen en als we straks echt naar elkaar zijn toegegroeid, kan het een mooi seizoen worden.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)