Rozendaal houdt met late treffer schade beperkt voor OSV

OSV is nog zoekende in haar tweede opeenvolgende seizoen in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van trainer Kai Meeuwsse sleepte er op bezoek bij Hellas Sport ternauwernood een 1-1 gelijkspel uit. Hidde Rozendaal bezorgde de formatie uit Noord tegen de equipe uit Zaandam vlak voor tijd in ieder geval een punt.

”We zitten op dit moment in een hele slechte fase. Moeilijke voorbereiding gehad met veel afwezigen. Vandaag mis je onder andere een Dave Sijbrands en Özgur Alpaslan. We missen gewoon teveel jongens. Dan zie je in een wedstrijd tegen Hellas Sport, die ik met alle respect als een degradant zie, dat we te weinig brengen. Hier ben ik zelf debet aan, want ik vond dat ik het in de eerste helft te schijterig neerzette. Ik heb ook in de rust gezegd dat het mijn fout is”, aldus Meeuwsse.

hellas-sport-osv-1

De oefenmeester zakte voor de rust veel te veel in met zijn ploeg en liet Hellas Sport na een rustige openingsfase de regie voeren. Met succes voor de Zaandammers, want bij de eerste de beste kans was het meteen raak. Dilshan Fong Tin Joen tikte binnen op aangeven van Alvin Obovemu. Na deze openingstreffer was OSV een tijdje de kluts kwijt. De gasten hadden geluk dat Hellas Sport met een paar grote kansen heel slordig omsprong. Fong Tin Joen strafte slecht uitverdedigen van Melle Bruins niet af en Rivelino Grauwde wilde het te mooi doen met een lob.

hellas-sport-osv-2

De bezoekers stelden er in het eerste bedrijf bar weinig tegenover. Meerdere keren ontbrak de juiste eindpass en de eerste speldenprikjes vielen pas in de laatste minuten voor de pauze te noteren. Een afstandsschot van Jaydee Nicholson zeilde over en een kopbal van Bruce Carstens vloog voorlangs.

In de tweede helft was meteen duidelijk te zien dat OSV meer het overwicht wilde tonen. Met de 1-0 achterstand op zak moest er wat meer vuurwerk in komen bij de blauwzwarten en dit gebeurde dan ook. In het eerste kwartier na rust leverde het aardige kansen op voor de gasten. Een kopbal van Mischa Klaver miste echter kracht en Ricardo MacNack mikte uit een vrije trap van Bas ter Haak te hoog.

hellas-sport-osv-4

Vlak voor de tweede drinkpauze raakt Hellas Sport in ondertal. Doelpuntenmaker Fong Tin Joen liet zich bij een charge op Rozendaal teveel gaan en mocht douchen van scheidsrechter Jacobs. Met een man meer zette OSV haar tegenstander volledig met de rug tegen de muur. Invaller Jermaine Jeulink nam zijn ploeg bij de hand en was de gevaarlijkste man in de slotfase. Geluk had hij bij zijn kopbal, een gepareerd schot en een rebound uit een kopbal op de lat van Klaver echter niet.

hellas-sport-osv-3

Jeulink maakte zijn gemiste kansen goed met een schitterende pass op Rozendaal. De middenvelder liet zijn eerste poging liggen, maar in de herkansing was hij wel koelbloedig. In de blessuretijd had OSV nog hoop op een zege, maar meer dan een remise zat er niet in voor het elftal van Meeuwsse. ”Ik vond dat we wel meer verdienden. Het wordt ook tijd dat sommige spelers op staan. In de eerste helft creëerden we veel te weinig. Ik geef me zelf een onvoldoende voor de schijterige speelstijl voor rust.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Verslag Justin Crombeen

Foto’s: Caroline Kramer

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV