Ruime en belangrijke overwinning van Purmersteijn op concurrent AWC

Pumersteijn heeft in de strijd om directe handhaving in de zondag Hoofdklasse uitstekende zaken gedaan. De ploeg van Martin van Ophuizen was met duidelijke cijfers te sterk voor concurrent AWC: 5-1. Purmersteijn klom daardoor zelfs naar de gedeeld zevende plek.

De Purmerenders hadden op eigen veld iets goed te maken na de 2-0 nederlaag eerder dit seizoen in Wijchen. Toch hadden de bezoekers in de openingsfase duidelijk het initiatief. Zo moest doelman Richard de Groot een schot van Idar Kramer uit de korte hoek halen. Nauwelijks twee minuten later nam Purmersteijn prompt de voorsprong. Op aangeven van Lester Aarsman knalde Daniël Schermer onhoudbaar de 1-0 binnen.

Na ruim een halfuur spelen werd diezelfde Schermer op weg naar de 2-0 onderuit gehaald door verdediger Nick van de Groes, nadat hij doelman doelman Jarik Veltmaat al voorbij was. Van de Groes moest dit bekopen met een rode kaart. Schermer besloot zelf achter de bal te gaan staan en de toegekende penalty te benutten om Purmersteijn op een comfortabele 2-0 voorsprong te brengen. Vanaf dat moment controleerde de thuisploeg ook de wedstrijd.

Nog voor de rust tekende Yassin el Yaakoubi voor de 3-0. Hij zag zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied in de kruising eindigen. Daarmee was het duel eigenlijk al beslist. Enkele minuten na de theepauze maakte El Yaakoubi aan alle onzekerheid een einde. De aanvaller zette een paar verdedigers, inclusief de keeper, op het verkeerde been en bracht de 4-0 op het scorebord.

Daarna verslapte de concentratie in de Purmerendse verdediging en kreeg AWC, ondanks het numerieke ondertal, een paar mogelijkheden om wat terug te doen. Nadat De Groot een inzet van Freek Thone fraai pareerde, werd hij in de 67ste minuut alsnog geklopt. De sluitpost was kansloos op een afstandsschot van Safa Kizir: 4-1. Een kwartier voor tijd bracht de ingevallen Jordi Wigman de marge weer op vier doelpunten. Op aangeven van El Yaakoubi pikte de spits zijn doelpuntje mee.

Purmersteijn kreeg nog een paar kansjes om de score op te voeren, maar het ontbrak aan precisie. Bovendien eindigde de thuisploeg ook met tien man nadat een ontgoochelde Wigman rood kreeg vanwege een overtreding. Veel verandering bracht dit niet meer in de 5-1 eindstand.

Gezien de uitslagen van de concurrentie deed Purmersteijn uitstekende zaken. De voorsprong op de nacompetitiestreep is inmiddels zeven punten. Wel hebben een aantal ploegen onder hun nog een paar inhaalwedstrijden tegoed. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Verslag Auwel Prins
Foto’s José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)