Ruime nederlaag voor AFC in en tegen Lienden

In de Topklasse heeft AFC een ruime nederlaag geleden tegen Lienden. Op de Betuwe werd het maar liefst 4-1. Grote man was Lienden aanvaller Youssef El Jebli. Hij scoorde drie keer. Voor AFC redde Enrico Patrick de eer.

Vanaf het begin liep AFC achter de feiten aan en ontsnapte het al vroeg aan een achterstand toen Van Eem de paal raakte. Na 28 minuten scoort EL Juebli zijn eerste treffer van de middag. Een paar minuten later is het ook 2-0 als El Juebli profiteert van een te korte terugspeelbal van Jasper de Haer. Vlak voor rust wordt AFC noge ven gevaarlijk als Rogier Wissink alleen voor doelman Schimmel komt, maar Wissink schiet over.

Na rust beslist Abderrahij Loukili de wedstrijd als hij de derde treffer van Lienden maakt. EL Juebli maakt vervolgens ook nog zijn derde van de middag (4-0) voordat Enrico Patrick in de 87ste minuut, middels een strafschop, pas de spreekwoordelijke eer voor AFC kon redden.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag Topklasse.