Home / Algemeen / Ruime overwinning voor De Dijk in Emmeloord

Ruime overwinning voor De Dijk in Emmeloord

De Dijk heeft afgelopen zaterdag een uitstekende prestatie geboekt. Op bezoek bij Flevo Boys in Emmeloord werd er met 0-3 gewonnen, waardoor De Dijk drie punten aan het totaal kan toevoegen. In de afgelopen drie wedstrijden hebben de Amsterdammers geen tegengoal gekregen: 0-0 tegen Berkum, 0-0 tegen Urk en nu een 0-3 overwinning in Flevoland.

Hoofdtrainer Andre Teuling was meer dan tevreden na de winstpartij in Emmeloord. “Flevo Boys heeft echt een prachtig complex. Daar speelden we een prima wedstrijd van onze kant. We hebben al een tijdje door dat we als team erg goed presteren, verdedigend staat het uitstekend. Vorig jaar hebben we nog dik verloren van Flevo Boys (4-0, red.). Dan is dit een soort revanche.”

In de eerste twintig minuten was het aftasten aan beide kanten. De eerste goal van De Dijk viel uit een vrije trap. Aan de rechterkant bracht Brian Groothuesheidkamp de bal met zijn linkerbeen voor. Obed Kwofie ging volledig voor de bal, waardoor hij voor de keeper uitkwam. De middenvelder scoorde de openingstreffer van het duel. Na het doelpunt bleef De Dijk rustig en zocht het de ruimtes op het veld. De tweede treffer was een echte teamgoal. Via de verdediging werd er opgebouwd. Sammy Gemmel draaide weg bij zijn tegenstander en passte naar Adam Akyahad. De aanvaller draaide ook weg en schoot in de korte hoek raak. Teuling: “Echt een hele goede goal, eentje uit het boekje.”

Na de pauze zette Flevo Boys aan, maar De Dijk bleef rustig en ging door met voetballen. “Daardoor ebde het weg bij de tegenstander”, lichtte Teuling toe. Sammy Gemmel schoot een vrije trap in de bovenhoek, waardoor de Amsterdammers de genadeklap uitdeelden. In de omschakeling was er misschien meer mogelijk, maar de 0-3 bleef op het scorebord staan.

“Het teamgevoel was al goed, maar als je wint gaat het nog beter. Het collectief speelde geweldig, ook de invallers deden het uitstekend”, aldus Teuling. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen DETO, dat een punt meer heeft verzameld tot nu toe. Bekijk hier de overige uitslagen, de stand en het programma.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)