Home / Algemeen / Ruime zege Ajax op ARC
Foto Rob van Vliet

Ruime zege Ajax op ARC

Hoofdklasser Ajax heeft zich zelf een goede dienst bewezen door op Sportpark De Toekomst met 5-0 te winnen van ARC. Bij rust stond het al 4-0 voor de ploeg van Bart Logchies. Ajax klimt door de overwinning naar de derde plaats op de ranglijst.

Logchies: “ De gedrevenheid was meer dan aanwezig vandaag en als we dat doen dan kunnen we echt heel goed voetballen. Dat zie je ook in de eerste helft. De uitdaging was er vandaag bij die jongens en dan kunnen we echt een heel hoog niveau halen.”

Foto Rob van Vliet: Hassan Aanzi
Foto Rob van Vliet: Hassan Aanzi

De wedstrijd was al in de eerste helft beslist. Bij rust stonden de Amsterdammers met 4-0 voor door twee doelpunten van Kenneth Misa-Dando, Dennis Kaars en Laurens ten Heuvel. Logchies: “Het was jammer dat we die lijn in de tweede helft niet konden doortrekken. Het was een echt van een veel lager niveau dan de eerste helft. Soms ws het zelfs niet om aan te zien.  We laten hier echt een kans liggen om dat goede gevoel vast te houden. Maar als je me vooraf had gezegd dat het vandaag zo had gelopen dan had ik daar gelijk mijn handtekening onder gezet.”

Foto Rob van Vliet
Foto Rob van Vliet

In de tweede helft bepaalde Sergio Cameron de eindstand op 5-0. Ajax blijft door de zege in de race voor de tweede periode. Bennekom (dat met 2-1 won van DOVO) heeft momenteel de beste papieren omdat koploper Ter Leede ook al de eerste periode won. Logchies: “ We hebben het niet in eigen hand . Als Bennekom haar laatste wedstrijd punten verspeeld en wij onze twee wedstrijden winnen (tegen Sportlust en Huizen, red.) dan pakken wij de tweede periode.”

Ajax speelt zaterdagthuis tegen Sportlust en dan weet het waar het aan toe is.

Kijk voor alle uitslagen, de (periode) stand en het programma op de klassenpagina van de zaterdag hoofdklasse.

Archieffoto: Rob van Vliet