Rustige middag voor Sporting Martinus bij Buitenveldert

Sporting Martinus kan met een goed gevoel richting de topper van volgende week tegen achtervolger RKDES werken. De ploeg van Ron Gerlof kende op bezoek bij Buitenveldert weinig problemen met de middenmoter en boekte de vijfde zege op rij: 0-3.

In Buitenveldert beleefde Martinus een rustige middag. De Amstelveners hadden het meeste balbezit, speelde voortdurend op de helft van Buitenveldert en ging in alle rust op zoek naar de kansen. Dit werd in de openingsfase soms te letterlijk genomen door de gasten, want het tempo lag te laag en het spel was slordig. Toch werd één van die gecreëerde kansen na een half uur benut. Uit een hoekschop werd een kopbal van Jesse Correia van dichtbij binnen gewerkt door David Soesan.

De thuisploeg kreeg voor de rust nog twee goede kansen. Eerst redde doelman Steven den Heeten prima op een afstandsschot, vervolgens kon hij een ander schot net naast zijn doel kijken. De grootste mogelijkheid aan het eind van de eerste helft was echter voor Sporting Martinus. Een schot eindigde op de paal en kon in de rebound door zowel Soesan als Toby Correia niet worden binnengewerkt.

phoca_thumb_l_DSC08611

In de tweede helft gaf Martinus helemaal geen kans meer weg. De Amstelveners voetbalden beter als voor de rust en kwamen vaker voor het doel van Buitenveldert. Het duurde echter even voordat de beslissing viel. Die kwam uiteindelijk een kwartier voor tijd. Soesan omspeelde de uitgekomen doelman en kon de bal eenvoudig in het lege doel schuiven: 0-2.

Buitenveldert is dan gebroken en moest ook nog eens met tien man verder na een tweede gele kaart voor praten. De wedstrijd was gespeeld en Sporting Martinus ging rustig op zoek naar de derde treffer. Dai Nagashima was erg dichtbij met een schot op de paal en Soesan schoof net naast het doel van de Amsterdammers. Vlak voor tijd bepaalde Fabian van Ginkel de eindstand op 0-3.

Zo beleefde Sporting Martinus een rustige middag in Amsterdam en kan het met een goed gevoel richting de topper van volgende week. Dan komt gedeeld nummer twee RKDES op bezoek in Amstelveen. Sporting Martinus heeft momenteel nog zeven punten voorsprong op de concurrentie.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse F.

Met dank aan Martinianen.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!