Said Saidi Amor scoort er vier

Arsenal heeft vandaag thuis een eenvoudige 5-1 overwinning geboekt op SDOB. Waar het in het eerste kwartier nog gelijk op ging, werd het daarna een makkelijke wedstrijd voor de Amsterdammers. Said Saidi Amor toonde zijn klasse en werd met vier doelpunten Man van de Wedstrijd. Arsenal verstevigt hiermee zijn koppositie in de vierde klasse E. Concurrent De Meteoor verloor en met deze kwaliteit in huis is Arsenal eigenlijk verplicht om kampioen te worden.

Soms zal het wel even wennen zijn voor Saidi Amor om in de vierde klasse te spelen. Hij heeft er echter zelf voor gekozen, ondanks dat hij meerdere aanbiedingen had om hogerop te spelen. Keeper Nick Ruijmgaart, ook al geen kleintje, kon hem overtuigen om het avontuur bij Arsenal aan te gaan. Nu begint het zich uit te betalen. Arsenal staat alleen aan kop en het moet toch raar lopen wil deze ploeg geen kampioen worden.

Vandaag dus de bezoekers uit Broek in Waterland, die in het eerste gedeelte van de wedstrijd nog hoop mochten hebben op een goede afloop. Halverwege de eerste helft was het echter gedaan. Rocky Oomink opende de score namens Arsenal en daarna werd het de Saidi Amor show. Voor rust scoorde hij tweemaal, waarbij een halve omhaal vanaf de zestien er mocht zijn. Een speldeprikje van SDOB zorgde na rust voor de 3-1, waarna Saidi Amor het karwei afmaakte met nog eens twee treffers. Met 5-1 kon Arsenal met een gerust hart het veld aflopen.

Saidi Amor was blij dat hij het kon waarmaken vandaag.
Saidi Amor:’Nadat ik vorige week geschorst was, had ik er zin in vandaag. Ik heb best moeten wennen hier. Mijn medespelers weten niet altijd wat ik wil. Toch zie ik genoeg talent bij ons en samen moeten we sterker worden. Dat gaat steeds beter. Nu kwam het eruit en ben ik blij met mijn goals. Doel is natuurlijk wel om kampioen te worden.’

Said Saidi Amor, vorig jaar in dienst van Chabab

Voor Saidi Amor was het geen record, zo lieten wij ons vertellen. In een uitwedstrijd bij Kranenburg (huidig Haaglandia) scoorde hij voor DWV, toen onder Ton Ojers, vijf keer. Waarom speelt Saidi Amor nu in de vierde klasse?

Saidi Amor:’Het verhaal van Arsenal stond mij aan. Ik kan hier ook mijn trainersdiploma halen. Dat heeft de club geregeld. Ik moet ook aan mijn toekomst denken in plaats van alleen maar zo hoog mogelijk te willen voetballen. De sfeer is hier ook uitstekend, niet onbelangrijk.’

Arsenal heeft met deze topspits goede papieren in handen om het hogerop te gaan zoeken. Het is aan de spelers of ze dit waar kunnen gaan maken.