Samuel Brobbey

Samuel Brobbey hoopvol: “Ik moet geduld hebben”

Amsterdammer Samuel Brobbey was zaterdag de grote uitblinker van Jong Almere City. De 21-jarige vleugelverdediger nam in het duel met ONS Sneek in de Tweede Divisie twee doelpunten voor zijn rekening, waardoor het met 2-3 wist te winnen.

Treffers

Brobbey maakte het eerste en tweede doelpunt voor zijn team, zo vertelt hij. “We kwamen gedurende de wedstrijd met 0-1 achter, maar vervolgens scoorde ik binnen vijf minuten twee keer achter elkaar. Ik kwam bij het eerste doelpunt sterk voor mijn man. Vervolgens dribbelde ik door de verdediging en werkte ik de bal achter de keeper. De andere treffer ontstond uit een combinatie met onze buitenspeler. Ik ontving daaruit een steekbal die ik in de korte hoek binnen werkte.”

Het waren belangrijke doelpunten voor Jong Almere City dat daarmee een overwinning behaalde. “Ik scoor niet vaak, maar ben eigenlijk meer van de assists”, vertelt de verdediger. “Normaal kom ik wél regelmatig voor het doel, maar dan geef ik de bal vaak af aan mijn teamgenoot. Deze keer maakte ik de treffer zelf. Wat beter voelt? Toch wel een doelpunt maken, omdat deze dan op jouw naam komt te staan. Dat geeft toch een apart gevoel.”

Almere City 1

Brobbey speelt sinds 2017 voor Almere City, nadat hij eerder in de jeugdopleidingen van AZ en FC Twente speelde. De vleugelverdediger trainde in de voorbereiding op dit seizoen met het Eerste Elftal mee en zat reeds vier keer op de bank, maar wacht nog op zijn officiële debuut in het profvoetbal. In de wedstrijd tegen ONS Sneek gaf Brobbey met twee doelpunten in kort tijdsbestek zijn visitekaartje af. “Laatst heb ik met de trainer gezeten die tegen me zei dat ik het goed doe, maar dat hij op dit moment op zoek is naar een linksback die Eredivisie-ervaring heeft. Dat heb ik natuurlijk nog niet, dus ik moet geduld hebben. Verschillende mensen geven echter bij me aan dat ik goed bezig ben.”

Brobbey houdt echter vertrouwen erin dat hij de komende jaren kan schitteren. “Ik weet dat ik het niveau van een Eredivisieclub aankan, omdat ik simpelweg de ideale linksback ben in het moderne voetbal. Ik wil echter eerst beginnen bij Almere City om mezelf daar in de kijker te spelen. Op dit moment is het lastig, omdat de trainer iets anders zoekt.”

Wat voor linksback is Brobbey eigenlijk? “Ik ben een linksback die graag opkomt, voorzetten geeft en ook een goaltje kan meepikken. Verdedigend ben ik één-op-één zeer sterk en ben ik snel met mijn anticipatie.” Hij probeert zichzelf elk seizoen te verbeteren, zodat hij stappen kan blijven maken. “Vorig seizoen heb ik aan mijn volwassenheid gewerkt. Dat heb ik toen verbeterd door bijvoorbeeld geen stomme kaarten te pakken. Momenteel ben ik bezig aan mijn rechterbeen te werken, want ik ben wel écht links. Bovendien wil ik verder werken aan mijn fysieke gesteldheid. Waar ik wil terechtkomen? Ik houd van aanvallend voetbal, dus aan het begin van mijn loopbaan zou een middenmotor in de Eredivsie zeker mooi zijn. Vandaar hoop ik ooit een stap naar de top te zetten.”

Zijn zaakwaarnemer Stefano van Delden is nog altijd hoopvol over het talent. “Soms moet je geduld hebben en nog harder werken. Het is makkelijk om spelers weg te halen bij een club als ze niet direct hun zin krijgen, maar ik vind het een uitdaging om spelers te leren hoe zij nog meer uit zichzelf kunnen halen en het geduld kunnen bewaren. In deze winterse transferwindow waren er de nodige opties, maar die heeft Samuel voorlopig afgezegd om bij Almere City te blijven.”

Geduld

Samuel Brobbey is een broer van Brain Brobbey (Jong Ajax), Kevin Luckassen (FC Politehnica Iasi, Roemenië) en Derrick Luckassen (RSC Anderlecht), waardoor hij de afgelopen jaren al een hoop ervaringsverhalen heeft meegekregen. “We spreken elkaar elke dag en ik raak simpelweg gemotiveerd door hun verhalen. Met elkaar hebben we een hechte familie.” De broers geven Samuel een duidelijke tip. “Ik moet geduld hebben. En als het bij Almere niet lukt, dan wellicht ergens ander”, aldus Brobbey.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Almere City

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)