Sander Middelbeek (JOS): “Genieten van de historische wedstrijd tegen Ajax”

24 september 2014 wordt een historische dag in de geschiedenis van JOS Watergraafsmeer. Dan ontvangt de zondag Hoofdklasser landskampioen Ajax voor een Amsterdamse derby in de tweede ronde van de KNVB Beker. De ploeg van Sander Middelbeek rekende woensdagavond af met Noordwijk (2-1) en mag zich op gaan maken voor een topper die de geschiedenisboeken in zal gaan.

Na een 1-0 achterstand tegen de zaterdag Hoofdklasser vocht JOS zich in de tweede helft sterk terug. Doelpunten van Patrick Lokken en Paul Bekker stelden de overwinning veilig. Middelbeek: “Het was een moeilijke wedstrijd. De tegentreffer en het uitvallen van Arthur van Mettelen maakten het extra lastig. De spelers wisten zelf wat er moest gebeuren en hebben op basis van werklust en strijd uiteindelijk verdiend gewonnen.”

Na het laatste fluitsignaal ging er van alles door het hoofd van Sander Middelbeek heen. “Het was voor ons al een beloning om in het grote KNVB Beker-toernooi mee te mogen doen. De overwinning tegen Noordwijk Een wedstrijd tegen Ajax op het programma, dat maakt het nog mooier. Als je ziet hoe iedereen ervan geniet: spelers, bestuursleden, zelfs de verzorger. Dat is prachtig, daar doe je het voor.”

JOS Watergraafsmeer
Bij JOS Watergraafsmeer ging het feest woensdagavond na de 2-1 overwinning op Noordwijk nog lang door. Over een maand wacht namelijk het grote Ajax. Foto: Martin van Zurk

De datum – 24 september – zit al in het hoofd van Middelbeek. Waar de wedstrijd wordt gespeeld, is nog de vraag. Zo zou de lichtinstallatie bijvoorbeeld niet voldoende zijn voor een televisie-uitzending. Middelbeek: “Daar houd ik me niet mee bezig. Het wordt besproken en het bestuur bekijkt alle opties. Het is natuurlijk voor de club ook een mooie kans om geld mee te verdienen. Maar als we een uitnodiging krijgen voor een wedstrijd in de Amsterdam ArenA, zou dat ook prachtig zijn.”

Hoewel het een droom is om tegen het grote Ajax te stunten, blijft Sander Middelbeek wel reëel. “en stunt is zo goed als onmogelijk, dat weten we. Het is Ajax, dat is even wat anders voor ons. We moeten vooral genieten van deze historische avond, zo’n kans krijg je maar één keer. Dit is namelijk een prachtige ervaring voor iedereen, dat verdient deze club.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)