Sander Middelbeek keert met Volendam terug in Amsterdam

Na vijf jaar als hoofdtrainer bij JOS/Watergraafsmeer vertrok Sander Middelbeek afgelopen seizoen naar zaterdag eersteklasser RKAV Volendam. Dit weekend keert hij voor het eerst terug in Amsterdam voor de uitwedstrijd tegen AFC.

“Ik heb het hier erg goed naar mijn zin en vind het wel bijzonder om weer eens in wedstrijd in Amsterdam af te werken”, zegt Middelbeek twee dagen voor zijn terugkeer. “Daar heb ik natuurlijk heel veel mooie jaren gehad. Bovendien ben ik ook vaak bij AFC gaan kijken en hebben we er oefenwedstrijden tegen gespeeld. Ik werd deze week zelfs nog gebeld door Wessel Westerhof (oud-speler van JOS onder Middelbeek, red.) in welke kleuren we spelen. Dat vond ik wel grappig.”

Volendam begon slecht aan het seizoen, maar inmiddels heeft Middelbeek de ploeg aardig op de rit gekregen. De ploeg staat nu op een tweede plaats in de zaterdag eerste klasse A. “We zijn gestart met twee gelijke spelen en een nederlaag. Dan schrik je wel even. Gelukkig hebben we nu vijf keer op rij gewonnen. We hadden een goede voorbereiding en gingen door in de beker, dus ik had er wel vertrouwen in. Maar we hadden natuurlijk vijf à zes nieuwe spelers die we moesten inpassen. Dat vergt veel training en gaat niet vanzelf. Inmiddels lijkt het erop dat we de goede lijn aan het doortrekken zijn.”

Van AFC heeft de oefenmeester een goed beeld. Op zoek naar nieuwe spelers en als mogelijke competitietegenstander heeft Middelbeek ze vaker gezien. “Ik kende een groot deel van Amsterdam uit mijn hoofd. We vonden het bij JOS ook belangrijk om te weten wat de clubs uit de regio deden en of daar misschien nog interessante spelers voor JOS tussen zaten. Daarnaast heb ik AFC vorig seizoen goed gevolgd. Wat me opvalt is hun doelsaldo. Ze hebben heel veel gescoord, maar ook veel doelpunten tegen gehad. Daar richt je je dan op.”

Naast zijn werkzaamheden bij Volendam volgt Middelbeek zijn oude ploeg JOS/Watergraafsmeer nog op de voet. “Ik heb ze dit seizoen al zien spelen tegen ADO’20 en Hollandia en heb nog veel contact met de mensen van de club. Ze zijn erg goed begonnen. De laatste weken gaat het iets minder, maar als je na tien wedstrijden op twee punten van de koploper staat, kun je spreken van een vrij aardig seizoen.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto: Cornell Tol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)