Sandor Augustijn doorgeschoven als nieuwe hoofdtrainer FC Almere

Zaterdag tweedeklasser FC Almere heeft Sandor Augustijn officieel aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De oefenmeester was de afgelopen twee weken al op interim-basis de eindverantwoordelijke en tekende donderdagavond een contract tot het eind van het seizoen.

“Ik ben nu twee weken met deze groep bezig en het is de club niet gelukt om een geschikte hoofdtrainer te vinden”, zegt Augustijn, die bekent in eerste instantie assistent te willen blijven. “Ik heb een paar namen genoemd, maar die bleken niet haalbaar. Uiteindelijk hebben ze mij gevraagd of ik er niet over na wilde denken. Daarvoor moest ik eerst wat dingen regelen met mijn werk, want ik wilde er wel honderd procent achter staan. Maandag kwam het rond.”

Augustijn had de afgelopen twee seizoenen zondag vierdeklasser AS’80 onder zijn hoede. Hij begon als assistent van Jimmy Simons, maar die besloot vanwege alle ophef rond FC Almere en Maurice Ligeon te vertrekken. “Ik heb veel gesprekken met Jimmy gehad hierover en hij zei: dit is mijn keuze, maar wees alsjeblieft niet loyaal, daar kennen wij elkaar te kort voor. Dat wilde hij niet hebben. Ik ben bij de groep gebleven.”

Onder leiding van Augustijn pakte FC Almere slechts twee punten in de groepsfase van de districtsbeker, maar toonde het wel verbetering en vooral spelplezier. “Er wordt echt steeds beter gevoetbald. We hebben een luxeprobleem, want er zitten heel veel goede voetballers in de selectie. De sfeer is ook uitstekend, het gaat echt de goede kant op.” Zaterdag debuteert hij officieel in de competitie tegen promovendus Victoria. “Wij moeten voor een top-5 klassering gaan. Deze groep moet door”, is de oefenmeester ambitieus.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)