Sandor Augustijn wil gaan bouwen bij Sporting Almere: “Tweede klasse mooi streven”

Sandor Augustijn heeft grote plannen met Sporting Almere. Ondanks een wisselvallig seizoen in zondag vierde klasse F wil de oefenmeester op termijn met de club naar de tweede klasse toe. Om dat te bewerkstelligen, heeft hij zijn contract met twee jaar verlengd.

“Ik kijk niet naar wat het is, ik kijk naar wat het kan worden.” Het klinkt bijna filosofisch uit de mond van Augustijn. De afgelopen maanden voerde hij heel veel gesprekken met meerdere mensen van de club. Daaruit bleek voor hem dat er genoeg potentie is om te groeien. “Sporting Almere is altijd een zorgenkindje geweest in Almere. Het zondagvoetbal in Almere verpaupert helemaal. AS’80 is gestopt, Waterwijk ook, het is één groot zooitje. Ik wil Sporting Almere naar een hoger plan brengen.”

Hij kijkt er nu al naar uit om te gaan bouwen. Dat moet ook wel na dit seizoen, waarin de Almeerders met een behoorlijk smalle selectie proberen te overleven in de vierde klasse. Na een stroeve eerste seizoenshelft lijkt de stijgende lijn te zijn ingezet met een huidige achtste plek. “Het loopt nog niet zoals we hadden verwacht. Eigenlijk is het een rotjaar”, zegt Augustijn. “Maar nu zijn we compleet en zijn de resultaten ook goed, dus zullen we wel hoger eindigen.”

Inmiddels zijn de eerste werkzaamheden al gestart. De oefenmeester weet dat hij hier de tijd voor nodig heeft en verlengde daarom ook voor twee jaar. “Als je wil bouwen, kan dat niet in acht maanden. We hebben nu een geraamte van veertien spelers, daar willen we 20 tot 25 nieuwe jongens bijhalen. Daarvan zijn er al tien zeker”, bevestigt Augustijn. Met een vernieuwde selectie moet Sporting Almere omhoog. “Binnen drie jaar in de tweede klasse voetballen, dat is een mooi streven.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)