Detlef le Grand
Le Grand vertrekt bij sc Buitenveldert

Schadrac Leijgraaf schiet Buitenveldert de nacompetitie in

Schadrac Leijgraaf redde Buitenveldert woensdagavond met twee doelpunten in de uitwedstrijd tegen Legmeervogels, waardoor de ploeg zich plaatst voor de nacompetitie. De wedstrijd zelf was verre van hoogstaand. ,,Het leek wel een vervroegde nacompetitiewedstrijd”, vond coach Le Grand van Buitenveldert. Met alles erop en eraan.” Kampioen Legmeervogels ging voor de winst om de sportieve plicht te doen, Buitenveldert stond al met één been in de nacompetitie. DWS heeft nu het zure nakijken, zij zijn uitgespeeld en kunnen écht op vakantie. AMVJ treft EDO op 4 juni in Haarlem.

Kansenregen

Legmeervogels speelde met passie en drang naar de winst, wat zich pas met name na rust uitte. Buitenveldert kreeg in de eerste helft handenvol kansen, wat resulteerde in een 0-1 voorsprong door Schadrac Leijgraaf. Het was een te magere afspiegeling, waardoor de thuisclub nog in leven bleef. Legmeervogels kwam langszij via Mitchel Verschut, maar Leijgraaf scoorde opnieuw om Legmeervogels op een achterstand te zetten: 1-2. Camiel Schouten zorgde voor de gelijkmaker én eindstand (2-2).

Compact

De tweede helft was een rommelige bedoening met veel overtredingen. Buitenveldert speelde compact, en Legmeervogels was de dominante ploeg. De wedstrijd eindigde met tien tegen tien, nadat beide teams een rode prent kregen van arbiter Angevaare.

Castricum

Ondanks de matige wedstrijd was scheidend coach Detlef Le Grand (naar Eerste klasser Batavia in Lelystad, red.) tevreden met de prestatie van zijn team. Buitenveldert knokte zich terug na een wisselvallig seizoen en pakte opnieuw een punt tegen de kampioen. Beide duels tussen eindigden dit seizoen in 2-2. De ploeg van Le Grand speelt aanstaande zaterdag 1 juni in de tussenronde van de nacompetitie tegen FC Castricum. Het betreft een knock-out duel.

Le Grand: “Het was geen mooie wedstrijd, maar we hebben geknokt voor een resultaat. We hebben dit seizoen niet verloren van kampioen Legmeervogels, en dat is een prestatie. We gaan de komende dagen oplappen en kijken wat de totale schade is, en dan gaan we er vol voor in de nacompetitie.”

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand in zaterdag 3B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!