Foto website AFC: Willem Scheerens (l) in actie voor de beker tegen FC Den Bosch

Scheerens, Ent en Van Es weg bij AFC

Nadat topklasser AFC al een aantal nieuwe spelers bekend had gemaakt komt nu ook naar buiten wie er moeten vertrekken. De nieuwe trainer Maarten Stekelenburg heeft de afgelopen weken diverse gesprekken gehad met spelers. Zo kregen Willem Scheerens en Bas Ent te horen dat er voor hen geen plaats meer is bij AFC. Ron van Es stopt.

Verdediger Willem Scheerens zal AFC na vijf jaar moet verlaten. Scheerens: “ Ik draai er niet omheen, maar ik kreeg te horen dat ik niet meer welkom ben bij de selectie. In de ogen van de nieuwe trainer ben ik niet goed genoeg. Stekelenburg ziet het niet meer in me zitten.”

De 28-jarige Scheerens, die voor AFC ruim twintig jaar bij DWV speelde, moet dus op zoek naar een nieuwe club. Scheerens: “ Ik heb nog geen nieuwe club maar ik heb wel al mee getraind bij JOS Watergraafsmeer en een gesprek gehad met trainer Sander Middelbeek. Komende week ga ik weer meetrainen, maar er is nog lang niets rond.”  Ook Swift zou belangstelling hebben in de verdedigende middenvelder. Scheerens: “ Ook Swift is een optie maar daar heb ik nog niet mee kunnen trainen. Zij zijn nog vol in de race voor promotie dus ik wil dat proces niet verstoren. Zaterdag moeten ze tegen Volendam en dan zie ik wel weer verder.”

Foto website AFC: Willem Scheerens (l) in actie voor de beker tegen FC Den Bosch
Foto website AFC: Willem Scheerens (l) in actie voor de beker tegen FC Den Bosch

Scheerens verwacht niet dat zich nog meer clubs voor hem melden. Scheerens: “De hoog spelende clubs hebben hun selectie wel rond voor komend seizoen. Ik wil ook niet veel meer reizen. Het moet wel een hele mooie club  zijn wil ik dat gaan doen.  Als ik het voor het geld doe had ik niet bij AFC gaan spelen en ook bij DWV speelde ik bijna voor niets. Dat is dus zeker niet mijn drijfveer.”

Aanvaller Bas Ent, die maar een seizoen voor AFC speelde, vertrekt naar zaterdag hoofdklasser Odin ’59 in Heemskerk. Spits Ron van Es stopt moet voetballen op hoog niveau.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!