Scheidsrechter aangevallen door spelers Nieuw Sloten

In de vierde klasse C heeft scheidsrechter Glenn Janson het duel tussen DCG en Nieuw Sloten een kwartier voor tijd gestaakt omdat hij door meerdere spelers van Nieuw Sloten werd aangevallen. Op dat moment stond DCG met 2-1 voor.

Aanleiding was een tweede gele kaart voor een speler van Nieuw Sloten. Janson: “Het gebeurde ongeveer een kwartier voor tijd. Een speler van Nieuw Sloten maakte hands op het middenveld en onderbrak zo een aanval van DCG. Daarvoor gaf ik hem geel. Een andere speler ging direct tegen mij te keer en hij wist ook na een gele kaart niet van ophouden. Hij beledigde me en toen gaf ik hem zijn tweede gele en dus rode kaart. Vanaf dat moment gebeurde er ineens heel veel en werd ik aangevallen. Het was heel beangstigend.”

Janson die inmiddels door het bestuur van Nieuw Sloten is gebeld om hun excuses aan te bieden vervolgt zijn verhaal. Janson: “Er kwam van achter iemand op me af en die sloeg de rode kaart uit mijn hand. Daarbij raakte hij ook mijn gezicht. Veel spelers vlogen vervolgens om me af en er werd ook nog naar mijn nek gegrepen. Ik heb in alle hectiek niet precies kunnen zien wie precies wat gedaan heeft. Ik heb een rugnummer goed kunnen zien.”

Een ooggetuige laat anoniem aan Het Amsterdamsche Voetbal weten dat er zo’n vier tot vijf spelers de scheidsrechter aanvielen. Janson: “Het duurde voor mijn gevoel nog best wel lang voordat ik beschermd werd. De trainer van DCG en ook spelers van DCG kwamen om me heen staan en ook de aanvoerder van Nieuw Sloten probeerde me te beschermen tegen zijn eigen spelers. Het was dus niet zo dat het hele team me aan viel. Gelukkig ben ik uiteindelijk veilig in mijn kleedkamer gekomen. Daar heb ik nog gesproken met beide aanvoerders. Verder spelen was voor mij absoluut geen optie.”

Het was zijn eerste ervaring met geweld op het voetbalveld. Normaliter fluit Janson zijn wedstrijden in de regio Utrecht. Het is het eerste seizoen bij de senioren voor de 21-jarige arbiter.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)