Scheidsrechter Bert Bouws overleden

Afgelopen woensdag, 5 september, is de vice-voorzitter van de SVA (Scheidsrechters Vereniging Amsterdam) Bert Bouws op 59 jarige leeftijd overleden. Bert was een graag geziene persoonlijkheid in de Amsterdamse voetbalwereld. Hij is veertig jaar actief geweest als scheidsrechter en was sinds 1991 vice-voorzitter van de SVA.

Bert Bouws overleed woensdagavond in het AMC als gevolg van een twee hersenbloedingen. Bouws  hield zich binnen de SVA vooral bezig met ledenwerving, kantinezaken en molestatie. Het begeleiden van jonge scheidsrechters was zijn passie en jaarlijks was hij een drijvende kracht met betrekking tot de arbitrage op het WK Amsterdam.

“Het WK Amsterdam was zijn lust en zijn leven”, zegt SVA-voorzitter Hans van der Liet. “Bert zette zich altijd veel in voor de vereniging en was zeer betrokken. Het is een groot gat dat hij achter laat. Ik ken hem als een hartelijke kerel met passie. Een prettig mens die erg betrokken was bij de SVA. We zullen hem missen.”

Bouws werd in  1991 bestuurslid bij de SVA en werd in 1998 vice-voorzitter onder Ko Koekoek.  Daarnaast was hij veertig jaar actief als scheidsrechter en rapporteur.

Dinsdag 11 september is er gelegenheid om afscheid te nemen van Bert Bouws van 18:45 tot 19:45 uur Uitvaartcentrum Westgaarde. De rouwkaart zal zaterdag op de website www.scheidsrechtersverenigingamsterdam.nl verschijnen.

Het Amsterdamsche Voetbal wenst familie en vrienden veel sterkte toe.

Bert Bouws (59)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)