Scheidsrechter nekt Chabab tegen Leonidas

Topklasser Chabab voelt zich bestolen door de scheidsrechter na de puntendeling tegen Leonidas (2-2). Na twee keer op voorsprong gestaan te hebben werd de overwinning niet binnengehaald omdat scheidsrechter Van den Heuvel verzuimde om een handbal van Leonidas in het strafschopgebied te bestraffen. Chabab zakt ondanks het nut naar de veertiende plaats.

_JBE0115

Met nog vier minuten te spelen bij de stand 2-2 weigerde de tot dan goed leidende scheidsrechter Van den Heuvel de bal op de stip te leggen, nadat een verdediger van Leonidas hands had gemaakt. Niks geen strafschop, terwijl heel Chabab protesteerde liet hij gewoon doorspelen alsof er niets aan de hand was. Na afloop was aanvoerder Jamal Dibi er honderd procent zeker van dat de bal op de stip had gemoeten en stak zijn verontwaardiging dan ook niet onder stoelen of banken. ,,Dit kost ons drie punten die beslissing. Het was een loepzuivere handsbal. De scheidsrechter gaf uitleg wat hij gezien had en dit sloeg nergens op. Hands is hands, of je je hand nou zo of zo langs je lichaam houdt. Overigens wil ik de hand ook in eigen boezem steken, want wij hebben de doelpunten veel te gemakkelijk weggegeven. Jammer, want nu loop je twee punten mis’’.

_JBE0112

In een aller aardigste wedstrijd die levendig genoeg was om je niet te vervelen, heeft Chabab tot tweemaal toe een voorsprong uit handen moeten geven. Al na vijf minuten spelen knalde Bilal el Yacoubi de bal vanaf rand strafschopgebied achter keeper Raymond Homoet: 1-0. Een fraaie treffer die Chabab vleugeltjes gaf want even later schoot Jamal Dibi maar net naast. In een gelijk opgaande eerste helft die daarna volgde waren beide partijen aan elkaar gewaagd. Heel veel kansen aan weerskanten deden zich niet voor. Ook hadden beide partijen nagenoeg evenveel balbezit en moest Chabab keeper Rinaldo O’Neil een paar maal in actie komen om een treffer te voorkomen. Het bleef bij een magere voorsprong voor Chabab dat hier best tevreden mee mocht zijn.

_JBE0117

De tweede helft was nog geen twee minuten oud toen Mettin Copier na een misverstanden in de Chabab verdediging van dichtbij met een kopbal keeper O’Neil kon passeren: 1-1. Daarna volgende een periode waarin Leonidas het meeste balbezit had en dicht bij een treffer was. Toch de mooiste kans deed zich voor in de 70e minuut toen invaller Ibrahim el Ahmadi aan de andere kant alleen voor keeper Homoet een dot van een kans verprutste door de bal tegen hem aan te schieten. Nog geen twee minuten later maakte hij zijn fout goed door uit de draai rand zestienmetergebied ineens uit te halen voor 2-1. Dolle vreugde bij Chabab dat de overwinning al voor zich zag.

_JBE0131

Na twee gemiste kansen voor Leonidas kreeg Maikel Matze direct rood nadat hij een doorgebroken speler van Leonidas onderuit had geschoffeld. Chabab met tien man verder kwam onder druk te staan en moest in de 83e minuut toezien hoe Patrick Stolk verwoestend uithaalde voor 2-2. Een fikse tegenvaller voor Chabab dat er alles aan had gedaan om de drie punten in huis te houden. Kort voor het einde was het dubbel slikken toen scheidsrechter Van den Heuvel een vuiltje in zijn oog had en een glaszuivere strafschop over het hoofd zag in een wedstrijd die een handjevol toeschouwers trok.