Scheidsrechter John Nolting overleden

Scheidsrechter Nolting (48) overleden

Scheidsrechter John  Nolting is gisteren (3 februari) op 48-jarige leeftijd overleden aan een longembolie.  De ras Amsterdammer, die zeer geliefd was binnen het scheidsrechtersgilde, kreeg in 2010 landelijk bekendheid nadat hij voor de tweede keer in korte tijd was mishandeld op een voetbalveld in Amsterdam.

“ Een voetbaldier in hart en nieren”, zo wordt hij door zijn collega’s omschreven. John Nolting liet zich nergens door tegen houden om een wedstrijd te fluiten. Tegen de Tegelgraaf zei hij in 2008. “Het is natuurlijk vreselijk en ik ben echt wel geschrokken maar ik laat het eerst even goed bezinken voordat ik beslis wat ik ga doen. Ik ben eigenlijk niet van plan om me door zoiets uit het veld te laten slaan. Waarschijnlijk ga ik gewoon door met fluiten” Nolting zei dat een paar dagen nadat hij bij een wedstrijd van Sporting Maroc tegen Zeeburgia na afloop een flinke kopstoot had gekregen. Hij liep een hersenschudding en een gebroken neus op.

Twee jaar later was Nolting weer slechtoffer van voetbalgeweld. Tijdens de wedstrijd tussen VVA/Spartaan en Geinburgia (september 2010) ging een speler van de thuisclub gewelddadig tegen hem tekeer. Nolting werd na afloop van het duel hard in zijn kruis geschopt. Tegen De Telegraaf zei hij toen: “ Het enige wat ik dacht was, ‘ moeten ze mij weer hebben’.” Ook na die wedstrijd en  het tweede gewelddadige incident besloot Nolting niet te stoppen met fluiten.

John Nolting werd 48 jaar en was ruim twintig jaar actief als scheidsrechter in Amsterdam en sinds 1996 lid van de KNVB.

Het Amsterdamsche Voetbal wenst zijn familie en vrienden veel sterkte toe.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!