Scheidsrechters met technische dag begonnen aan 2014

Géén trainingskamp in Portugal, Spanje of Turkije voor het Amsterdamse scheidsrechterskorps ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Traditiegetrouw zijn velen van hen te vinden op de Technische Dag van de Scheidsrechters Vereniging Amsterdam, kortweg S.V.A. De organisatie, bestaande uit Peter André en Rob Velder, hadden een gevarieerd programma in elkaar gezet dat niet alleen voetbalscheidsrechters aansprak, ook diverse leidsmannen en vrouwen uit het hockey hadden de weg naar sportpark ‘Voorland’ gevonden.

Technische Dag (49 van 40)

In de ochtend kregen de zo’n vijftig deelnemers een lezing voorgeschoteld van Rob Overkleeft over omgaan met teleurstellingen. Met zijn ervaringen als scheidsrechter betaald voetbal en internationaal assistent-scheidsrechter wist Rob de aanwezigen te boeien en hen van adviezen te voorzien hoe je hiermee om kunt gaan en wat je kunt doen om deze teleurstelling om te buigen naar een positief resultaat.

Daarna was het de beurt aan trainer Jan Laarman om de groep aan een pittige training te onderwerpen. Onder prima weersomstandigheden kwamen diverse loopvormen aan bod waardoor de arbiters aan zowel conditie, loopvermogen als sprintsnelheid konden werken. Dat er hard gewerkt was kon uit de bezweten gezichten opgemaakt worden.

Technische Dag (32 van 40)

Na de lunch hielden Rob ten Cate, voormalig topscheidsrechter in het hockey met Olympische ervaring, en Michiel Christiaanse, thans actief als scheidsrechter in de top van het hockey, een workshop waarbij ieder individue centraal stond. Aangezien iedere scheidsrechter zijn ambities en talenten heeft was de grote vraag hoe verbeter je jezelf als arbiter binnen de mogelijkheden die je hebt. Dat het antwoord uiteindelijk makkelijker was dan vooraf werd gedacht bleek tijdens de workshop. In diverse groepen werden de competenties benoemd die binnen de kernwaarden van een scheidsrechter vallen. Aan de hand van deze schema’s, de eigen inzichten, ervaringen en waardes konden de deelnemers inzicht verschaffen in de talenten en ontwikkelpunten die zij hebben.

Technische Dag (30 van 40)

Al met al een geslaagde dag voor zowel de Scheidsrechters Vereniging Amsterdam als alle deelnemers, bestaande uit (verenigings)scheidsrechters uit het voetbal en hockey.

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)