Schelling wil stappen maken met Nederlands Zaalvoetbalteam

Het Nederlands zaalvoetbalteam, met AORC/Lebo spelers Zaid El Morabiti en Ennes van Maasbommel, is er niet in geslaagd om de eerste groepswedstrijd van het Europees Kampioenschap in Belgie te winnen. In Antwerpen met maar liefst 7-1 verloren van Rusland. Mo Attaibi maakte de enige treffer voor het Nederlands team.

Bij de tijd dat er voor de rust gefloten werd, stond Oranje al met 4-0 achter door goals van Cirilo (2x), Lyskov en Eder Lima. In het tweede bedrijf gingen de Russen verder en voerde Sergeev en Robinho de score op tot 6-0. Hierna wist Attaibi het enige doelpunt voor Nederland te scoren. Het slotakkoord was weer voor Rusland; Lima maakte zijn tweede van de avond en bepaalde de eindstand op 7-1.

Hans Schelling, manager zaalvoetbal bij de KNVB, wil ondanks de forse nederlaag niet spreken van een valse start. Schelling: “Natuurlijk begin je aan een wedstrijd om te winnen, maar we wisten dat het heel lastig zou worden tegen Rusland. Dit is de nummer vier van de wereld, speelt met full profs en is dus een hele goede ploeg. Je hoopt dat je het eerste tegendoelpunt zo lang mogelijk kan uitstellen, maar helaas viel deze vrij vroeg. Als je snel tegen een achterstand aankijkt, wordt het toch lastig.”

Nederlands zaalvoetbalteam verliest met 7-1 van Rusland
Foto KNVB.nl: Het Nederlands Zaalvoetbalteam verliest eerste wedstrijd met 7-1 van Rusland

Voor het Nederlands zaalvoetbal is het alleen maar goed dat Nederland weer meedoet aan een eindtoernooi. Sinds 2005 was Oranje niet meer aanwezig geweest op een EK of WK. Schelling: “Er is veel geinvesteerd in het zaalvoetbal in Nederland en je ziet dat dit zijn vruchten afwerpt. Meedoen aan een eindtoernooi is alleen maar goed voor de jongens. Het is de bedoeling dat ze hiervan genieten, maar tegelijkertijd moeten we stappen blijven maken. Zo moeten we structureel op eindtoernooien te vinden zijn en willen we van de 19e plaats op de wereldranglijst stijgen naar een plek tussen de tien en vijftien.”

Voordat er verder gekeken kan worden, staat donderdagavond het duel tegen Portugal op het programma. Schelling weet dat dit ook een moeilijke wedstrijd gaat worden. “Portugal is vergelijkbaar met Rusland, eigenlijk hebben we beroerd geloot”, aldus Schelling. Schelling: “Zij hebben met Ricardinho een speler in de selectie die absolute wereldtop is. Voor de rest zijn ook de Portugezen full profs en hebben zij een enorme staf meegenomen naar dit EK. Ze hebben zelfs een eigen kok meegebracht! Maar wij gaan alles op alles zetten. Op het moment dat wij allemaal top zijn en Portugal een mindere dag heeft, kunnen we hier een resultaat halen.”

Morgen (donderdag 30 januari red.) staat de volgende wedstrijd voor het Nederlands zaalvoetbalteam op het programma. Om 20.45 speelt Oranje tegen Portugal.

Foto: KNVB.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)