Home / Algemeen / Schenk (Sporting Almere) langs de kant vanwege organisatorische dwaling

Schenk (Sporting Almere) langs de kant vanwege organisatorische dwaling

Hoewel Nickay Schenk is vrij gesproken voor het uitdelen van een elleboogstoot tijdens het competitieduel in de zondag vierde klasse F met TOG, mag hij zondag tegen Baarn niet spelen. “Dat is het gevolg van een organisatorische dwaling bij de KNVB”, legt de speler van Sporting Almere uit.

“Het bestuur van de KNVB en de tuchtcommissie zijn twee afzonderlijke organisaties, die allebei een straf kunnen uitdelen voor een overtreding. Wanneer echter vrijspraak volgt door de Tuchtcommissie neemt het bestuur van de KNVB die uitspraak echter niet automatisch over”, verduidelijkt Schenk.

Dat komt doordat het bestuur van de KNVB in haar reglementen heeft bepaald dat bij een directe rode kaart een speler niet mag deelnemen aan de eerst volgende wedstrijd. Ook als de tuchtcommissie de speler vrij spreekt van de desbetreffende overtreding.

Schenk kreeg afgelopen weekend een directe rode kaart. “Tijdens het duel werd er in de tweede helft een directe vrije trap gegeven in het zestienmetergebied van TOG. Vlak voor een ploeggenoot die wilde nemen, werd ik vastgehouden”, blikt Schenk terug. “Vervolgens probeerde ik me los te maken. Daarop ging mijn directe tegenstander liggen. De grensrechter van TOG riep direct dat hij moest blijven liggen. Ik denk dat de scheidsrechter daarom een rode kaart trok, maar direct na de wedstrijd verklaarde mijn tegenspeler dat ik hem niet had geraakt.”

Sporting Almere verloor het duel uiteindelijk met 1-3. “Dat ik rood kreeg, was extra zuur omdat ik weer eens mee naar voren mocht. Ik speel in de verdediging, maar ik ben van origine spits.”

Sporting Almere heeft inmiddels contact gehad met de KNVB en schrijft hier het volgende over op de eigen website: “In een eerste reactie erkent de KNVB dat dit onjuist is en aangepast moet worden in de regels, maar de KNVB geeft aan dat de procedure tot aanpassing nog wel enige tijd op zich zal laten wachten. Tot die tijd kan niemand van de bond anders doen besluiten.”

Komende zondag ontvangt de Almeerse ploeg uit de vierde klasse F Baarn. Winst is noodzakelijk om afstand te nemen van de onderste plekken. “Ik baal er erg van dat ik niet kan spelen, want de punten hebben we keihard nodig. Het zit ons dit seizoen nog niet mee. Vrijwel elke fout of tegenaanval mondt uit in een tegendoelpunt, terwijl we zelf uitermate moeilijk tot scoren komen.”

 

 

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)