Schermer schiet Purmersteijn eigenhandig langs Flevo Boys met 4 goals

Purmersteijn zondag 1 komt dit seizoen in de zaterdaghoofdklasse B uit. Hoewel de selectie flink wijzigde, stonden er toch acht spelers in het veld die vorig seizoen deel uitmaakten van de selectie. Die zorgden voor een goede competitiestart tegen Flevo Boys: 4-0.

Purmersteijn kwam goed uit de startblokken en had in de beginfase duidelijk het initiatief. In de 7e minuut kwam Purmersteijn op een gelukkige wijze op een 1-0 voorsprong. Uit een voorzet van de opkomende Alex Treuren was het het Flevo Boys-speler Duane Tjen- A-Kwoei die de voorzet onschadelijk dacht te maken met een terugspeelbal via zijn borst op doelman Rodney Rosink. De bal kwam echter voor de voeten van de schietgrage Daniël Schermer en het was voor hem een koud kunstje om de bal in de touwen te jagen, 1-0.

Na een kwartier spelen was het Flevo Boys dat zich herstelde en veel balbezit had. Vooral spits Yume Ramos kreeg mogelijkheden, de eerste keer kwam hij een teenlengte tekort om succesvol te zijn en paar minuten later zag hij zijn fraaie kopbal richting kruising gaan maar stijlvol wist doelman Richard de Groot met een katachtige reflex de bal uit zijn heiligdom te halen. Een kwartier voor de rust was het de technisch begaafde middenvelder Madih Doufikar die even buiten het strafschopgebied aanlegde voor een vrije trap maar ook nu kreeg de sluitpost van Purmersteijn er nog een handje tegen en verwerkte de inzet tot een hoekschop.

Het was een periode waarin Purmersteijn het op het middenveld erg lastig had en achterin met kunst- en vliegwerk onheil wist te voorkomen. Een inzet van spits Yume Ramos werd door Alex Treuren van de lijn gehaald. Bij een snelle uitval van de gasten werd Madih Doufikar in stelling gebracht maar ook nu bleef doelman Richard de Groot overeind. Nadat een schot van Duane Tjen-A-Kwoei via het lichaam van Lester Aarsman tot hoekschop werd verwerkt was het in de laatste minuten van de eerste helft toch nog Purmersteijn dat bij counters mogelijkheden kreeg om de score op te voeren. Eerst was het Shaquille Doorson die op de linkerkant binnen het strafschopgebied in scoringspositie werd gebracht maar zijn inzet werd door doelman Rodney Rosink knap uit de korte hoek gehaald en in de 44e minuut was het Daniël Schermer die uit een voorzet zijn uithaal onhoudbaar voor de vergeefs uitvallende keeper tegen de lat zag belanden en met een gelukkige 1-0 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht.

Na de rust waren de licht geblesseerde Shaquille Doorson en Nathan Sibilo vervangen en kwamen Rano Burger, afkomstig van FC Groningen, en centrale verdediger  Bowedee Burleson binnen de lijnen. Het was wederom spits Yume Ramos van de gasten die in de 51e minuut een niet te missen kans voorlangs schoot. Flevo Boys bleef dreigend met een kopbal van de boomlange verdediger Marc Reussing, maar wist Richard de Groot niet echt te verontrusten.

In de 60e minuut nam Mohamed Ajname, afkomstig van OFC, de plaats in van de moegestreden linkervleugel aanvaller Rodney Smorenberg. Bij een aanval in de 70e minuut over diverse schijven kwam de snelle Genairo Promes op  de linkerflank goed door en gleed Daniël Schermer zijn strakke voorzet schitterend binnen, 2-0.

Toch bleef Flevo Boys leuk combineren, maar het wist de trekker niet over te halen. Nadat Richard de Groot bij  een dieptepass ver zijn doel uit moest gaan om onheil te voorkomen, was het vier minuten later weer Daniël Schermer die vanaf de rechterkant door Genairo Promes schitterend werd aangespeeld en de 3-0 liet aantekenen.

Flevo Boys deed er alles aan om de hatelijke nul van het scorebord af te halen, maar in aanvallend opzicht was Purmersteijn scherper. In de 81e minuut was het wederom Daniël Schermer: 4-0. Dat was ook de eindstand, al had die gezien het spelbeeld ook heel anders kunnen zijn.

Opstelling Purmersteijn: Richard de Groot (d), Romeo Fecunda, Nathan Sibilo, Lester Aarsman, Alex Treuren, Shaquille Doorson, Ruben Adneij, Boyd Mak, Genairo Promes, Daniël Schermer, Rodney Smorenberg.

Opstelling Flevo Boys: Rodney Rosink,Roelof Strikerda, Arnoud Post, Madih Doufikar, Aron Stregholt, Aran Nijboer, Timon Rorije, Duane Tjen-A-Kwoei, Tomas Boer, Marc reusing, Yume Ramos.

Tekst: Auwel Prins