Schorsingen Nigeriaans amateurvoetbal na monsterzeges

Soms zijn er van die wedstrijden dat alles fout gaat en dan kan de uitslag weleens flink oplopen. In het amateurvoetbal in Nigeria ging het behoorlijk mis. Police Machine FC en Plateau United Feeders wonnen hun wedstrijden met respectievelijk 67-0 en 79-0. De NFF, de Nigeriaanse voetbalbond, vertrouwde dit niet en vier clubs werden voor tien jaar geschorst door de bond.

Naast Police Machine FC en Plateau United Feeders werden ook Babayaro FC en Akurba FC gestraft voor hun bijdrage in deze doelpuntenfestijnen. In de wedstrijden vonden de meest opvallende kwesties plaats. Zo schoot de aanvoerder van Akurba drie maal in eigen doel, was er één speler van Plateau United die 14 treffers maakte en werd er in de tweede helft om de veertig seconden gescoord. Bij de wedstrijd tussen Police Machine en Babayaro lukte het de eerstgenoemde om 4 doelpunten in slechts één minuut te maken.

De voetbalbond in Nigeria de regen aan doelpunten niet waarderen en de resultaten van de vier ploegen werden gelijk ongeldig verklaard. Verder liet de NFF weten dat zij “al de namen van de spelers en wedstrijdleiders publiceren met hun foto en details” en spraken zij van “een nooit eerder vertoond schandaal.” Promotie naar de derde klasse was nog nooit zoveel besproken geweest.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)