Scorende Dibi blijft bij Chabab

Chabab heeft twee keer goede zaken gedaan vandaag. In de uitwedstrijd bij JVC Cuijck werd er met 0-1 gewonnen. Daarnaast heeft Jamal Dibi bekend gemaakt dat hij ook volgend jaar bij Chabab voetbalt. Voor de nieuwe fusieclub DWS/Chabab iets waar ze erg blij mee mogen zijn. Vandaag bleek weer de waarde van Dibi. Een kwartier voor tijd maakte hij het enige doelpunt van de wedstrijd. De zorgen voor Chabab zijn nog niet voorbij. AFC wist te winnen en Hollandia speelde gelijk. Daarmee blijft het ongemeen spannend onderin de topklasse.

In de eerste helft had Chabab al een uitgelezen kans om een voorsprong te nemen bij Cuijck. Nadat Zohair Chiddi al een kans had gemist, werd Dibi in de zestien gevloerd. De penalty was een buitenkansje voor Selmo Kurbegovic, maar hij miste vanaf elf meter. Zo stond het bij rust nog 0-0.

Cuijck probeerde het in de tweede helft veelal met de lange bal, maar de Chabab verdediging met Rachid Moamedi en Virgil Spier in het centrum bleef goed overeind. Een kwartier voor tijd was uitgerekend Dibi die de wedstrijd besliste. Op een steekbal van Tarik Amarzagouio omspeelde hij de keeper en schoot met links in. In de laatste minuten kreeg Dibi ook nog de kans op de 0-2, maar die ging er niet in. Met drie punten en het bijtekenen van Dibi is het een goed weekend voor Chabab.

Ondanks aanbiedingen vanuit het buitenland en een korte stage in Indonesie heeft Dibi toch besloten om bij Chabab te blijven.
Dibi:’Ik heb het hier erg naar mijn zin. Ik ga ervan uit dat we in de topklasse blijven. Als we de groep compleet houden en misschien nog kunnen versterken dan kunnen we een goede topklasser worden. Het buitenland zit er voorlopig niet in, maar ik zeg nooit nooit.’

Met nog vier wedstrijden te spelen heeft Chabab het compleet in eigen hand. De ploeg van Alami Ahannach speelt nog drie thuiswedstrijden, daarnaast speelt het tegen directe concurrenten Hollandia en Gemert. Lienden en ADO’20 zijn de andere tegenstanders.