Home / Algemeen / Scoringsprobleem nekt Legmeervogels ook bij Altior

Scoringsprobleem nekt Legmeervogels ook bij Altior

Florian Wolf zal tijdens de wedstrijd tegen Altior een déjà vu moeten hebben gehad. De trainer van zondag eersteklasser Legmeervogels zag zijn ploeg, net als een week daarvoor tegen TAVV, domineren op bezoek bij de tweedeklasser. Kans op kans werd om zeep geholpen en de eindstand was hetzelfde als tegen TAVV: een 1-0 nederlaag.

“Zoveel balbezit heb ik nog nooit meegemaakt”, riep de oefenmeester vorige week. Dat zou Wolf nu weer kunnen roepen. Deze wedstrijd was een kopie van het eerste bekerduel. In Langeraar was het één en al Legmeervogels dat de wedstrijd dicteerde tegen een ploeg die zichzelf rond het eigen strafschopgebied had ingegraven. De bezoekers wisten genoeg kansen te creëeren, maar achtereenvolgens Yorick van der Deijl, Yasin Poyraz, Dennis Bakker en Puck Postma verzuimden deze tot doelpunten te promoveren.

Het tempo lag ook in de tweede helft veel te laag om de hechte defensie van Altior stuk te spelen. Veelal was het te voorspellend wat de Uithoorners lieten zien, het was allemaal erg mat. In het laatste kwartier werd vooral met solistische optredens geprobeerd iets te forceren, maar bijvoorbeeld Poyraz liep zich veelvuldig stuk op de verdedigers van de tweedeklasser.

Net als een week geleden werd Legmeervogels voor dit povere aanvalsspel gestraft met een onverdiende tegentreffer. Bij het ingaan van de blessuretijd kwam Altior pas voor de tweede keer deze wedstrijd in de buurt van het vijandelijke doel. Van dichtbij liet Ed van der Weijden doelman Halil Süzülmüs (vorig seizoen JOS/Watergraafsmeer) kansloos om Altior aan een 1-0 overwinning te helpen.

Na twee nederlagen op rij zit het bekeravontuur er voor de eersteklasser al op. Wat rest is een laatste wedstrijd op bezoek bij Argon om de eer te redden en aan vertrouwen te winnen. Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Met dank aan Hans Heere
Foto’s Ronald Bakker

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)