SCW en RODA’23 doen goede zaken

In de strijd tegen degradatie in de derde klasse B hebben SCW en RODA’23 goede zaken gedaan. SCW won met 1-2 bij Vlug en Vaardig , dat  nu zo goed als gedegradeerd is, en RODA’23 won met maar liefst 5-0 van Koninklijke HFC.

“Het werd tijd” zijn de eerste woorden van RODA’23-trainer Jean Paul van Zoghel na de 5-0 overwinning op HFC. “We zaten al weken in een stijgende  lijn maar het kwam er gewoon nog niet uit. Twee keer verloren we nip en tegen SCW speelden we gelijk. De laatste overwinning was voor mijn gevoel ook een eeuwigheid geleden.”  Zonder het vaste centrale duo Mike Ellens en Walter Verstraten  (hij haakte af na de warming-up) begon de ploeg uit Bovenkerk toch vol goede moed aan de wedstrijd. In een gelijkwaardige eerste helft hield keeper Jos van Nes HFC van het scoren af. Vijf minuten voor het rustsignaal was het uiteindelijk Stafan van Haagen die de 1-0 op het bord zette. Van Zoghel: “Ik heb in de rust ook tegen mijn spelers gezegd dat er voor HFC niets te halen viel. We moesten dit duel gewoon winnen”.  Toen diezelfde Van Haagen er een kwartier na de hervatting ook 2-0 van maakte leek het duel beslist. Een rode kaart voor HFC zorgde daar helemaal voor. Frank van den Heuvel (3-0), Matthijs Gersi (4-0) en opnieuw Frank van den Heuvel bepaalde de eindstand op 5-0.

SCW had het een stuk lastiger in de uitwedstrijd tegen Vlug en Vaardig. De ploeg van Lex van de Horst keek bij rust zelfs tegen een 1-0 achterstand aan. Van der Horst: “We waren echt vele beter, kwamen zelfs twee keer alleen voor de keeper maar scoorden gewoon niet. Dan weet je dat je hem op een gegeven moment tegen krijgt”.  Die tegengoal viel pas twintig minuten voor tijd.  Voor Van der Horst was dat het moment om veteraan Bas Mulder te brengen. De bijna 40-jarige spits was door de trainer gevraagd om als pinchhitter te fungeren. En met succes. Nog geen vijf minjuten na zijn entree versierde hij een strafschop. Dat Jeroen Alderen zijn inzet gestopt zag was een nieuwe dreun voor SCW. Echter niet voor Mulder. Hij bleef zijn ‘nieuwe’ teamgenoten  op sleeptouw nemen. Het had effect. Een kwartier voor tijd ging een voorzet over Mulder heen en die belandde bij de tweede paal. Nathan van Veen schoot vervolgens de 1-1 binnen.  Vijf minuten later was het feest compleet en kwam een sprookje uit.  Een voorzet vanaf de linkerkant belandde bij Mulder die uiteindelijk via een verdediger raak schoot.  Van der Horst: “We hebben er hard voor geknokt en verdiend gewonnen. De ontlading was dan ook groot. Hier hebben we hard voor gewerkt maar we zijn er nog lang niet. Ik denk dat het paasweekeinde beslissend zal zijn. We spelen dan tegen VVC en EDO”.

Kijk voor alle uislagen en de stand op de klassenpagina van 3B

Foto: Jos Spitteler (Frank van den heuvel scoort namens RODA’23)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!