SDO blijft ook tegen Hollandia foutloos op eigen veld

Ook tijdens de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen heeft zondag Hoofdklasser SDO de punten in Bussum kunnen houden. De ploeg van Koen Janssen vond in Hollandia een gelijkwaardige tegenstander, maar zegevierde uiteindelijk met 3-2.

Daar zag het in het eerste kwartier niet naar uit. De thuisploeg begon slordig aan de wedstrijd en slaagde er amper in een fatsoenlijk aanval op te zetten. Dit leidde tot enkele mogelijkheden voor Hollandia, zei het zonder dat er zich echt gevaarlijke momenten voor het Bussumse doel afspeelden. Dat SDO na 24 minuten op voorsprong kwam, was eigenlijk tegen de verhouding in. Rechtsback Dino van Essen zette goed door en vond met een afgemeten voorzet het hoofd van spits Jesse van Huisstede, die beheerst afrondde.

Vijf minuten later was het alweer gelijk. Thomas de Jong kon uit een hoekschop van dichtbij de 1-1 aantekenen nadat zijn directe tegenstander was uitgegleden. Die gelijkmaker viel op het moment dat SDO beter in de wedstrijd raakte. Dat leidde tot een nieuwe voorsprong. Een schot van Joost Heerschop werd met moeite gestopt door Hollandia-doelman Van Santen, waarna Van Huisstede attent reageerde en uit rebound tegendraads binnenschoot: 2-1.

Het aanvalsspel van de Bussumers werd steeds beter. Dit leverde voor rust nog twee goede kansen op, alleen zonder resultaat. Na de pauze ging SDO verder met waar het voor rust gebleven was: degelijk aanvalsspel met aan aantal kansen volgde. Een treffer bleef uit, totdat Theo Visser in de 54ste minuut mocht aanleggen voor een vrije trap. Vanaf 24 meter plaatste de linksbuiten de bal met veel gevoel achter Van Santen: 3-1.

Direct na dit doelpunt deed Hollandia iets terug. Een vrije trap werd bij de tweede paal teruggelegd, waarna Tom Overtoom van dichtbij de 3-2 kon maken. Hierna volgde een sterke fase van de bezoekers uit Hoorn, zonder noemenswaardige kansen op de gelijkmaker. Op die manier kon SDO opnieuw de punten in eigen huis houden.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.