SDO doet zichzelf tekort tegen Hoogland

In een boeiend gevecht met Hoogland heeft zondag Hoofdklasser SDO zichzelf op eigen veld tekort gedaan. De ploeg van Koen Janssen gaf vlak voor tijd tegen tien man een 2-1 voorsprong uit handen. Hoogland eindigde de wedstrijd zelfs met negen man, maar trok het gevonden gelijkspel wel over de streep.

Er waren bij SDO genoeg parallellen te trekken met de wedstrijd van een week geleden. Net als tegen Hollandia begonnen de Bussummers slordig aan het duel en kregen daardoor een vroeg tegendoelpunt te verwerken. Binnen tien minuten slaagde Hoogland erin via Henk Baum de score te openen. Toch lukte het de thuisploeg weer om de achterstand om te buigen in een voorsprong. Na krap twintig minuten nam Desley Groenewegen de bal vol op wreef na een afgeslagen corner en liet daarmee doelman Bruins volledig kansloos: 1-1.

Een paar minuten later was het wederom raak. Dino van Essen stuurde Jesse van Huisstede weg, die met een lage voorzet de vrijstaande Joost Heerschop vond. Voor Heerschop was het vervolgens een koud kunstje om de 2-1 binnen te lopen. De voorsprong voor SDO deed de strijd toenemen. Scheidsrechter Vries liet in eerste instantie veel toe, maar zag zich gaandeweg de eerste helft genoodzaakt om op te treden. Dit leidde tot de nodige gele kaarten, waarvan er nog voor rust twee waren bestemd voor de Hooglandse aanvaller Coen Heus.

Het spelbeeld veranderde na rust niet veel, ondanks het nummerieke overwicht voor SDO. Veel uitgespeelde kansen kwamen er niet, hoewel de Bussumers uit een corner wel heel dicht bij de veilige 3-1 kwam. Theo Visser kopte echter rakelings naast. Hierdoor bleef de marge voor Hoogland overbrugbaar en kreeg SDO uiteindelijk het spreekwoordelijke deksel op de neus. Een vrije trap werd door invaller Mezbanali bij de tweede paal teruggelegd, waar Baum van dichtbij zijn tweede van de middag kon maken.

Het restant van de wedstrijd verliep grimmig, met meerdere opstootjes een twee gele kaarten voor Mezbanali die vroegtijdig de kleedkamer kon opzoeken. Doelpunten vielen er niet meer, waardoor beide teams genoegen moesten nemen met een punt. Voor SDO is dat het achtste punt uit vijf wedstrijden.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.