SDO heeft tweede plek terug dankzij winst op DEM

Na twee nederlagen op rij heeft zondag Hoofdklasser SDO de eerste zege van de tweede competitiehelft geboekt. De ploeg van Koen Janssen versloeg directe concurrent met 3-1 en heeft daardoor de tweede plek op de ranglijst weer overgenomen.

De Bussumers startten uiterst sterk aan het topduel met DEM. Na iets meer dan een minuut werd een verkeerde pass onderschept door Desley Groenewegen, die spits Jesse van Huisstede bediende voor de 1-0. SDO was feller in het eerste gedeelte van de wedstrijd en dwong gaandeweg meer mogelijkheden af. Zowel Joost Heerschop als Van Huisstede waren dicht bij de 2-0 en een scherp aangesneden vrije trap van Theo Visser verdween rakelings over het Beverwijkse doel.

Ondanks het overwicht van SDO liet DEM zich gaandeweg de eerste helft meer zien. De Bussumse defensie had het lastig met de bewegelijke voorhoede van de ploeg van Arvid Smit. In de dertigste minuut brak Anthony de Jong met een mooie slalom door de verdediging, maar hij vond doelman Rolf Hazelaar op zijn pad. Tien minuten later bood Cerilio Cijntje met een mooie voorzet Mike Adrichem een niet te missen kans. Laatstgenoemde raakte de bal verkeerd en zag zijn inzet vanaf vijf meter voorlangs gaan.

Toch breidde SDO in deze fase de voorsprong uit. Een zwak wegwerkte bal van keeper Verswijveren belandde bij Heerschop, die niet twijfelde en de doelman – en twee verdedigers – met een geplaatste lob kansloos liet: 2-0. Ook het tweede bedrijf leverde kansen op aan beide kanten. Heerschop kwam in de 49ste minuut sterk door op rechts en plaatste zijn voorzet panklaar op het hoofd van Theo Visser. Zijn kopbal werd geblokt en in de rebound mikte Glenn Hemmers net over.

Aan de andere kant claimde DEM na 55 minuten zonder succes een strafschop na een vermeende handsbal van Dino van Essen, die glijdend een voorzet van Cijntje blokte. Toch kwamen de Beverwijkers terug in de wedstrijd. Micha Fokker ging na een pass vanaf het middenveld onder de bal door en De Jong profiteerde door de uitgekomen Hazelaar te omspelen en de 2-1 binnen te schieten.

De verkleining van de score was maar van korte duur. Glenn Hemmers kreeg na ruim een uur spelen vanaf de rechterkant de ruimte om voor te zetten en bereikte hiermee van Huisstede. Op zijn aanname en afronding in de verre hoek was bijzonder weinig af te dingen: 3-1. DEM probeerde het na deze nieuwe tegenslag wederom, maar zag behoudens een inzet op de lat geen mogelijkheid om het SDO in het restant echt lastig te maken.

Door deze overwinning is SDO weer de nummer twee van de ranglijst, drie punten achter koploper RKZVC. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Foto’s Johan van der Geest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDO