Home / Algemeen / SDO houdt punten in Bussum na solide overwinning op Achilles 1894

SDO houdt punten in Bussum na solide overwinning op Achilles 1894

SDO heeft in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen prima zaken gedaan. Waar de zondag Hoofdklasser vorig seizoen nog zes punten verloor aan Achilles 1894, stuurde de ploeg van Koen Janssen de Assenaren nu met een 4-2 nederlaag terug naar Drenthe.

Gezien vorig seizoen hield SDO rekening met een lastige wedstrijd. De start deed de hoop op een goed resultaat gelijk toenemen; Achilles 1894 speelde slordig en SDO was in de omschakeling gevaarlijk. In de vijftiende minuut brak Joost Heerschop de ban. De van SDC Putten overgekomen buitenspeler stond volledig vrij bij een corner en kopte de 1-0 tegen de touwen.

SDO controleerde hierna de wedstrijd. Een goede interceptie en pass van Desley Groenewegen op Joost Heerschop was de inleiding voor de 2-0. De voorzet van Heerschop belandde bij Theo Visser, die niet aarzelde en raak schoot. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg een domper te verwerken. Scheidsrechter Te Kloese zag een lichte handsbal van Rick Wiersma over het hoofd, waarna diezelfde Wiersma met een geplaatst schot Rolf Hazelaar verschalkte.

Na rust veranderde er in eerste instantie weinig aan het spelbeeld. SDO kreeg met goed veldspel een aantal goede kansen op de 3-1. Toch kwam Achilles 1894 dat onverwachts terug in de wedstrijd. Een wat ongelukkige overtreding van Dwight Oehlers werd bestraft met een strafschop, waarna Stan Haanstra vanaf elf meter de stand gelijk trok: 2-2.

Ondanks deze tegenslag rechtten de Bussummers de rug. De beloning voor het goede spel volgde in de 61ste minuut. Een goede aanval en afgemeten voorzet van Visser belandde op het hoofd van uitblinker Heerschop, die bij de tweede paal wederom geheel vrijstaand de 3-2 kon binnen koppen. Bij de 4-2, een paar minuten later, waren de rollen omgedraaid. Een wederom vloeiende aanval kwam via Groenewegen en Heerschop bij Visser terecht. Hij schoot de bal tegendraads in het dak van het doel: 4-2.

Achilles 1894 kwam deze achterstand niet meer te boven. Ondanks een aantal goede kansen voor SDO in de slotfase bleef het bij 4-2. Met vier punten uit de eerste twee wedstrijden staat de ploeg van Koen Janssen op de derde plek. Volgende week gaat SDO op bezoek bij promovendus Fortuna Wormerveer.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Foto’s Johan van der Geest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)

Send this to a friend