SDO knokt zich verdiend langs AWC

SDO heeft de koppositie in de zondag Hoofdklasse weer in handen. De ploeg van Koen Janssen boekte zelf een verdiende 0-2 overwinning op AWC en profiteerde optimaal van de nederlaag van concurrent RKZVC.

Het ging de Bussumers niet gemakkelijk af in de openingsfase. AWC begon fel en kreeg al na twee minuten een uitstekende mogelijkheid om op voorsprong te komen. Freek Thoone speelde hiermee Youri Hubers vrij, wiens inzet werd gepareerd door SDO-doelman Dion Thomas. Hij verving Rolf Hazelaar (vakantie) onder de lat. SDO herpakte zich na het moeilijke begin en nam gaandeweg de eerste helft het initiatief over. Het duurde een halfuur voor de eerste echt goede kans. Een poging van Joost Heerschop miste richting en vloog via een verdediger over het doel.

Even later kwam SDO nog met de schrik vrij nadat Dino van Essen op snelheid werd geklopt door Fren Stevens. Het was wederom aan Thomas te danken dat een tegentreffer voorkomen werd. De bezoekers voerden vervolgens de druk op. AWC-keeper Mark ter Haar stompte een vrije trap van Theo Visser weg, zag de afgeslagen bal voor de voeten van Glenn Hemmers terecht komen en zijn uithaal verdween via de bovenkant van de lat over. Een minuut later kopte Visser net naast.

Na de rust kwam SDO beter voor de dag en draaide het langzaam de duimschroeven aan. De bevrijdende openingstreffer viel in de zeventigste minuut. Een voorzet van de ingevallen Roy van Essen kwam via Visser bij de vrijstaande Heerschop, die diagonaal afdrukte voor de 0-1. Vijf minuten voor tijd gooiden de bezoekers het duel in het slot. Na goed doorzetten kon Desley Groenewegen samen met Visser op doelman Ter Haar af. Groenewegen legde de bal simpel breed op Visser: 0-2.

Door het verlies van RKZVC bij Hoogeveen staat SDO nu weer bovenaan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.