SDO komt op slotdag niet verder dan puntendeling tegen Be Quick 1887

Voor SDO geen kampioenschap in de zondag Hoofdklasse. De ploeg van Koen Janssen moest zelf winnen om eventueel kans te maken, maar bleef tegen Be Quick 1887 steken op een 1-1 gelijkspel. In de nacompetitie krijgen de Bussumers alsnog een kans om promotie af te dwingen.

Op eigen veld begon de nummer drie van de ranglijst slordig aan het duel en stond na een kleine tien minuten al op achterstand. Een goed genomen vrije trap van Daniel Teune vanaf de rand van het strafschopgebied verdween achter doelman Rolf Hazelaar: 0-1. De Bussumers namen na de tegengoal meer initiatief en beloonden zichzelf bijna via Theo Visser. De rechteraanvaller omspeelde de doelman, maar zag zijn schot van de doellijn gehaald worden.

Een paar minuten later kwam SDO wel op gelijke hoogte. Visser krulde een toegekende vrije trap vanaf twintig meter met veel gevoel in de bovenhoek. De thuisploeg hield hierna het overwicht zonder echte kansen te creëren. Bovendien mocht het op slag van rust Hazelaar bedanken dat tot twee keer toe een nieuwe achterstand voorkomen werd.

Na de rust ging SDO nadrukkelijker op zoek naar de voorsprong, gesterkt door het gegeven dat concurrenten DEM en Hoogeveen halverwege tegen een achterstand aankeek. In de zestigste minuut brak Glenn Hemmers de ban door bij de tweede paal een voorzet van Visser binnen te lopen: 2-1. In het kwartier dat volgde waren Joost Heerschop en Jesse van Huisstede dichtbij de 3-1. Toen updates van de andere titelkandidaten binnendruppelden, moest SDO tot overmaat van ramp nog een gelijkmaker van Rico Cordes incasseren.

Een kwartier voor tijd wisselde Janssen aanvallend om op zoek te gaan naar een winnende treffer. Deze kwam er bijna via invaller Gerrit Snijders, die tot twee keer toe met het hoofd de mogelijkheid kreeg om de thuisploeg ploeg op voorsprong te zetten. Be Quick 1887 vocht vooral voor het punt dat ze in veilige haven zou brengen en dat lukte de bezoekers uit Haren ook.

Door het 2-2 gelijkspel eindigde SDO op de derde plek en kan het zich richten op de eerste ronde van de nacompetitie, aanstaande donderdag in Gorinchem tegen Unitas. Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zondag Hoofdklasse.

Archieffoto: Johan van der Geest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDO