SDO mist scherpte bij Hoogland

Ook in de tweede competitiewedstrijd van de tweede seizoenshelft is zondag Hoofdklasser SDO er niet in geslaagd een overwinning te behalen. Hoogland was op eigen veld met 1-0 te sterk. Net als tegen Purmersteijn (0-2 nederlaag) miste de ploeg van Koen Janssen de scherpte en wat geluk in de afronding.

Hoogland en SDO hielden elkaar op Sportpark Langenoord gedurende het grootste gedeelte van de wedstrijd in evenwicht. Na een van beide kanten felle openingsfase lag het balbezit en initiatief weliswaar wat meer aan Bussumse zijde, maar Hoogland bleef verdedigend vrij gemakkelijk overeind. Met een schot van Theo Visser, dat stijlvol gekeerd werd door doelman Bruins, tekende SDO na twaalf minuten voor het eerste gevaar.

De thuisploeg loerde op de tegenaanval, kwam er voetballend een aantal keer aardig door, alleen kon het in de eindfase geen gevaar stichten. Tegen het einde van de eerste helft maakte SDO wel aanspraak op de openingstreffer. Eerst redde Bruins knap op een inzet van Micha Fokker en even later mistte een schot van Visser precisie.

In het tweede bedrijf veranderde er weinig aan het spelbeeld. Gaandeweg werden de ruimtes op het veld groter en het spel daardoor opener. SDO kreeg vrijwel vanaf de aftrap en goede mogelijkheid via Joost Heerschop. Ook hij vond Bruins op zijn weg. Even later zette Hemmers met een goede bal Visser vrij voor het Amersfoortse doel, maar zijn inzet miste richting.

Hoogland slaagde er wel in om de score te openen. Een tegenaanval belandde bij spits Bas Wobbes, die van dichtbij de 1-0 kon aantekenen. SDO probeerde hierna middels een slotoffensief een gelijkmaker af te dwingen. Zoals de hele wedstrijd misten de Bussumers scherpte en geluk. Heerschop kopte vlak voor tijd net naast en Jesse van Huisstede zag zijn inzet in de slotseconden ook net aan de verkeerde kant van de paal belanden.

Zo ging SDO voor de tweede week op rij onderuit. Hierdoor zakte de ploeg van Koen Janssen naar de vierde plek, op drie punten van koploper RKZVC. Volgende week wacht er in Bussum een topper wanneer nummer twee DEM op bezoek komt. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Foto’s Johan van der Geest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDO