SDO na afstraffing door Gemert op rand van uitschakeling

Op weg naar de Derde Divisie heeft SDO in de halve finale van de nacompetitie een forse nederlaag geleden. De ploeg van Koen Janssen verloor op eigen veld afgetekend met 0-5 van Gemert. De return lijkt hierdoor tot een formaliteit te zijn geworden.

Het krachtsverschil tussen de twee ploegen was duidelijk in de einduitslag. De bezoekers waren vaster, technische vaardiger en – zelfs zonder hun topscorer Thijs van Pol (34 competitiedoelpunten) – dodelijk effectief. Het eerste kwartier van de wedstrijd was weliswaar nog voor SDO. Gemert liet het initiatief aan de thuisploeg en dit leidde tot kansen voor onder andere Joost Heerschop en Jesse van Huisstede, maar beiden troffen geen doel.

De Brabanders kwamen er na de beginfase steeds beter uit en voetbalden zich bij vlagen keurig door de Bussumse defensie. In de negentiende minuut leverde dit een openingstreffer van Sander Vereijken op. Vrijgespeeld door Ralf Kemper klopte de linksbuiten doelman Rolf Hazelaar met een geplaatst schot in de korte hoek. Tien minuten later werd het via Kemper zelf 0-2. Oog-in-oog met Hazelaar schoof hij de bal onder de sluitpost door.

SDO zette hierna vooral op het fysieke vlak een tandje bij, maar dwong daarmee weinig anders af dan hier en daar een opstootje. Gemert combineerde erop los en kwam ruim tien minuten na rust op 0-3 door een tweede treffer van Kemper. De thuisploeg schakelde na de derde tegengoal over op een aanvallendere speelstijl. Meer dan een paar kleine mogelijkheden leverde dit niet op. Gemert maakte juist dankbaar gebruik van de ruimte die ontstond. Kemper voltooide zijn hattrick voor de 0-4 en was vlak voor tijd ook de aangever bij de 0-5 van Jasper Lalising. Hazelaar had die vijfde treffer eerder nog voorkomen door een penalty van Willem den Dekker te keren.

Door deze uitslag staat SDO komende zaterdag voor extreem lastige opgave in Gemert om alsnog de finale te bereiken. Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.

Foto: Gemert

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)