SDO neemt verdienstelijk punt mee uit Meppel

SDO is het vierde opeenvolgende seizoen in de zondag Hoofdklasse begonnen met een puntendeling in Drenthe. De ploeg van Koen Janssen keerde met een 1-1 gelijkspel terug uit Meppel. Vooral het vertoonde spel in de tweede helft tegen MSC biedt vertrouwen voor de Bussummers.

De extra lange busreis – de wedstrijd begon een kwartier later omdat SDO dankzij Google Maps een uur langer over de reis deed – zorgde voor een stroeve start van de bezoekers. In de eerste tien minuten was MSC heer en meester en werd de SDO-defensie regelmatig te kijk gezet. Zo ook in de elfde minuut, toen het verdedigingsduo Oehlers-Fokker een voorzet knullig verwerkte, waardoor Danny Bijlsma de score kon openen voor de thuisploeg: 1-0. Het zou het enige foutje van het duo deze wedstrijd zijn. In de fase daarna leek MSC verder uit te lopen, alleen werden goede aanvallen slecht afgewerkt.

Naarmate de eerste helft vorderde kreeg SDO meer grip op de wedstrijd. In de 35ste minuut was de grootste kans op de gelijkmaker voor Theo Visser. De aanvaller kopte uit een voorzet van Joost Heerschop (overgekomen van SDC Putten) rakelings naast. Heerschop was één van de drie nieuwelingen in de basis, samen met Glenn Hemmers (Altius) en Jesse van Huisstede (Nederhorst).

Laatstgenoemde, ex-spits van FC Weesp en JOS/Watergraafsmeer, was in de voorbereiding flink op schot, maar tegen MSC zat het hem in de afronding niet mee. Na de rust had Van Huisstede wel een belangrijke rol bij de verdiende 1-1. Zijn inzet werd slechts half gestopt door doelman Raimon Benjamins en Hemmers was er als de kippen bij om de klutsbal in het doel te schieten.

Vervolgens speelde SDO de tweede helft bovengemiddeld goed. De ploeg creëerde kans op kans: Visser trof de paal, Benjamins tikte een aantal goede schoten op miraculeuze wijze uit zijn doel en MSC werd de hele tijd op de eigen helft teruggedrongen. Een beloning in de vorm van een winnende treffer bleef echter uit, waardoor de ploeg van de nieuwe trainer Koen Janssen met één punt genoegen moest nemen in Meppel.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.