SDO raakt koppositie kwijt bij tiental Be Quick 1887

Op bezoek bij laagvlieger Be Quick 1887 heeft SDO zichzelf geen goede dienst bewezen. De ploeg van Koen Janssen keerde met lege handen terug uit het Groningse Haren en raakte door een 3-1 nederlaag de koppositie in de zondag Hoofdklasse kwijt.

Aan de instelling lag het niet. De Bussumers gingen vanaf de aftrap op zoek naar de openingstreffer en kregen daar in de beginfase een aantal goede mogelijkheden toe. Uit een voorzet van Joost Heerschop mikte Desley Groenewegen over en Glenn Hemmers probeerde het de doelman met een schot lastig te maken. Be Quick 1887 kwam eveneens een aantal keer goed door, maar slaagde er niet in serieus gevaar te stichten voor het doel van Dion Thomas.

Toch wist de thuisploeg na 29 minuten aan de leiding te komen. Ondanks het appelleren voor buitenspel mocht Toufik Faraouini op Thomas afgaan en legde hij de bal simpel breed op de meegelopen Arnoud Bentum, die deze in een leeg doel kon schuiven: 1-0. In het restant van de eerste helft stelde SDO hier nog een goede schotkans voor Jesse van Huisstede tegenover. Een gelijkmaker bleef uit.

Het spelbeeld van de eerste helft leek zich aanvankelijk na rust ook te ontwikkelen. SDO zocht naar de 1-1, maar het lukte niet om echte kansen te creëren. De wedstrijd kreeg een andere wending nadat Faraouini zijn tweede gele kaart ontving en Be Quick 1887 een groot deel van de tweede helft met tien man moest spelen. In de ontstane overtalsituatie voerden de bezoekers de druk op. Na 67 minuten reageerde Van Huisstede attent op een bal die net achter de verdediging viel en schoot diagonaal raak: 1-1.

De Bussumers wilden erop en erover gaan. Waar SDO vol doordrukte op de aanval, maakte juist Be Quick 1887 heel effectief gebruik maakte van de ruimte die de bezoekers lieten. Balverlies op het middenveld bij SDO leidde tot een steekbal op Rico Cortez die – nu niet in buitenspelpositie – Thomas kon omspelen en vervolgens koeltjes de 2-1 binnen te schuiven.

Hoewel SDO het wel probeerde, slaagde de koploper er niet in nogmaals op gelijke hoogte te komen. Ondanks het numerieke overwicht en verschillende mogelijkheden konden ze geen vuist maken. Sterker nog, na een klutsbal kon Bentum alleen op Thomas afgaan en bepaalde met zijn tweede van de middag de eindstand op 3-1.

Door de nederlaag moet SDO weer een pas op de plaats maken. De Bussumers zijn naar de vierde plek gezakt, drie punten achter de nieuwe koploper RKZVC. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.