SDO staat er ook tegen RKZVC in een topper

Gedeeld koploper SDO heeft opnieuw een topduel in de zondag Hoofdklasse gewonnen. De ploeg van Koen Janssen versloeg RKZVC met 2-0, door doelpunten van Joost Heerschop en Jesse van Huisstede. Door deze zege hebben de Bussumers zich een prima uitgangspositie verschaft voor de laatste weken.

Tegen RKZVC maakte SDO het zichzelf zoals wel vaker dit seizoen onnodig moeilijk door de vele kansen in de eerste helft niet te benutten. Jesse van Huisstede raakte na prima doorzetten de paal, Theo Visser was dichtbij met een goed genomen vrije trap en ook Dwight Oehlers zag zijn inzet uit een afgeslagen hoekschop gekeerd worden door doelman Huib Jonkman.

De tweede helft begonnen de Bussumers op dezelfde manier met kansen voor Visser en Micha Fokker. Nu lukte het ze wel om de score te openen. Uit een voorzet van Visser tikte Joost Heerschop van dichtbij de 1-0 binnen. De weg naar de overwinning leek hierna geheel open te liggen. Toch kwam SDO in de problemen nadat Rowell van der Meer een directe rode kaart kreeg voor een overtreding, die door de scheidsrechter als ‘gevaarlijk spel’ werd beoordeeld.

RKZVC rook bloed tegen tien man, kwam een aantal keer gevaarlijk door en dwong doelman Rolf Hazelaar tot meerdere reddingen. SDO overleefde de fase onder druk en gooide het duel uiteindelijk zelf in het slot. Nu was Heerschop de aangever op Van Huisstede, die bekwaam afrondde: 2-0. Even later had Desley Groenewegen de 3-0 op zijn schoen, maar zijn schot werd knap gekeerd.

Door de overwinning van SDO – en die van DEM en Hoogeveen – tekent zich een duidelijke top-drie af. Na de inhaalwedstrijden van komende week kan de balans pas echt worden opgemaakt. Alle ogen zijn hierbij gericht op de inhaalduels van Hoogeveen, dat de minste verliespunten heeft en de koppositie kan grijpen. Voor SDO gaat de competitie op 5 mei weer verder met een uitwedstrijd tegen Achilles 1894.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Foto: Johan van der Geest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDO