SDO strandt in halve finale op weg naar bekerprolongatie

SDO krijgt niet de kans om de districtsbeker te verdedigen. De ploeg van Koen Janssen ging in de halve finale onderuit bij Huizen, dat in de kwartfinale JOS/Watergraafsmeer versloeg. De 3-1 nederlaag was niet meer dan terecht gezien het van SDO-zijde zeer matige duel.

In Huizen lieten de Bussumers weinig zien van het niveau dat het dit seizoen in de competitie zo vaak weet te halen. De thuisploeg stelde daar strijdlust tegenover en liet bij vlagen zien ook aardig te kunnen voetballen. Na twaalf minuten leverde dit een voorsprong op. Balverlies op het middenveld van SDO leidde een aanval in die uiteindelijk bij Quincy van Waveren belandde. Met een laag schot verschalkte hij doelman Dion Thomas: 1-0.

SDO legde na dit vroege doelpunt iets meer energie in de wedstrijd, maar was in balbezit te slordig om echte kansen af te dwingen. Veel verder dan een gevaarlijke voorzet voorlangs van Roy van Essen kwamen de Bussumers in het eerste bedrijf niet. Huizen wist de marge zelfs de vergroten via Olivier Blaauw. In de fase daarna was het vooral aan Thomas te danken dat het bij 2-0 bleef. Hij hield zijn ploeg met enkele knappe reddingen op de been. Toch kwam Huizen uiteindelijk door Hidde van der Veldt op 3-0.

Pas na dit doelpunt leek SDO wakker te worden en vond het zowaar een doelpunt. Jesse van Huisstede speelde zich vrij in het strafschopgebied, maar werd in zijn actie onderuit gehaald door Jeroen Lamme. De spits benutte de toegekende penalty zelf: 3-1. Joost Heerschop (kopbal op de lat) en Van Huisstede (gered) waren nog dicht bij een aansluitingstreffer, maar zover kwam het niet.

Het bekeravontuur van de Bussumers is op die manier geëindigd bij de laatste vier. Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDO