SDO verliest kostbare punten tegen Alcides

Na een reeks mooie overwinningen heeft SDO duur puntverlies geleden in de strijd om de titel in de zondag Hoofdklasse. De ploeg van Koen Janssen verloor op eigen veld met 2-3 van een uiterst effectief Alcides.

Gezien de kansenverhouding en het wedstrijdverloop was de nederlaag onnodig. SDO speelde zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen, maar was vrijwel het hele duel de bovenliggende partij. Daarnaast creëerden de Bussumers voldoende kansen om de overwinning naar zich toe te trekken. Wel moest de thuisploeg al na ruim tien minuten in de achtervolging. Alcides-spits Jermain Wobbes liep uit de rug van Micha Fokker weg en verraste ook doelman Rolf Hazelaar: 0-1.

SDO liet zich niet van het stuk brengen, zette het overwicht voort en kreeg uiteindelijk na 35 minuten loon na werken. Jesse van Huisstede passeerde keeper IJzerman en met een diagonaal schot: 1-1. Lang kon de thuisploeg niet van de gelijkmaker genieten. Nog voor de rust Danni Lohman de mogelijkheid om Alcides terug aan de leiding te brengen. Zijn schot werd gestopt door Hazelaar, maar in de rebound was Wobbes er als de kippen bij om de 1-2 aan te tekenen.

Na de pauze ging SDO verder waar het gebleven was. De ploeg van Koen Janssen domineerde de wedstrijd een ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel na ruim een uur spelen uit een penalty. Scheidsrechter Wiersma constateerde een handsbal in het Meppelse strafschopgebied na een venijnige uithaal van Theo Visser. Jesse van Huisstede benutte dit buitenkansje vanaf de stip: 2-2.

Met nog een goede 25 minuten op de klok leek voor SDO de weg open te liggen naar een overwinning. Ondanks meerdere mogelijkheden slaagden ze er niet in de voorsprong op het bord te zetten. In de slotfase kregen de Bussumers het spreekwoordelijk deksel alsnog op de neus. Alcides kroop na dik tachtig minuten iets meer uit de schulp en zag via Ryan Luyckx de eerste grote kans van de tweede helft gestopt worden door Hazelaar. Uit corner die volgde, kopte de volledig vrijstaande Dennis Blokzijl de bezoekers alsnog aan de leiding.

Ondanks verwoede pogingen van Bussumse zijde – onder meer twee dotten van kansen via Van Huisstede en Visser – was de nederlaag niet meer af te wenden. Daardoor is SDO ook de koppositie kwijt. Volgende week wacht de topper tegen lijstaanvoerder Hoogeveen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Hoofdklasse zondag.