SDW viert 110-jarig jubileum met opening kunstgrasveld met kurk

Sterk Door Wilskracht (SDW) viert zondag 14 mei haar 110de verjaardag. De roemruchtige voormalig Hoofdklasser maakt hiervoor meteen van de gelegenheid gebruik om het eerste kunstgrasveld met kurk van Amsterdam te openen.

Eind oktober werd bekend dat de club uit Nieuw-West wilde omschakelen van rubbergranulaat naar kurk. “De samenleving is innovatief veranderd en het is maatschappelijk eigenlijk onverantwoord meer om op kunstgras te spelen met rubbergranulaat”, zei bestuurslid Benno Rehwinkel toen. “Ik ben erg blij dat we dit tijdens de wederopbouw van SDW in samenwerking met de gemeente kunnen realiseren. Ik vind het ook een voorbeeld van hoe we het met z’n allen zouden moeten aanpakken.”

Dit kunstgrasveld wordt rond 13:00 uur geopend door oud-spelers Rob en Richard Witschge. Ook Heini Otto en André Ooijer hebben een verleden op Sportpark Spieringhorn. Oud-spelers van de goede tijd van SDW spelen op diezelfde middag tegen elkaar in een aangekondigde ’titanenstrijd’ tussen Oud-SDW en Klassiek SDW.

SDW was samen met DWS, AFC, De Spartaan (nu VVA/Spartaan) en Rood Wit A (nu De Dijk) één van de eerste Hoofdklassers in 1974. Drie jaar daarvoor liepen de Amsterdammers op het laatste moment het landskampioenschap van de amateurs mis. SDW speelde in de jaren ’70 lang in de top van het amateurvoetbal, maar het afgelopen decennium ging het minder. Momenteel beschikt SDW niet mer over een eerste elftal en is het voornamelijk in de jeugd gegroeid. De club heeft 460 leden, waarvan het hoopt dat het meerendeel aanwezig is voor het 110-jarig jubileum.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!