SDZ haalt zeven nieuwe aanwinsten binnen

SDZ heeft zich voor volgend seizoen versterkt met zeven nieuwe spelers. Mike de Blieck (FC Almere), Evert van de Linde (VVA/Spartaan), Mariano Olf (Real Sranang), Robin de Weij (NVC), Josuha Kawei (Buitenveldert), Judinho Haime en Anouar Bousatta (beiden Pancratius) stappen over naar de vierdeklasser.

Mike de Blieck is door zijn verhuizing naar Amsterdam één van de nieuwe gezichten in de ploeg van Ron van de Velde. “Ik ben sinds een paar weken verhuisd en dat was de belangrijkste reden om naar SDZ te gaan. Het was door de reistijd voor mij niet meer mogelijk om bij Almere te blijven. Daarnaast heb ik een uitstekend gesprek gehad bij SDZ en ken ik Dennie en Tim Klaasen-Bos goed. Voor mij is dit dus een prima overstap.”

De aanvallende middenvelder vindt het wel jammer dat hij de club nu verlaat. “Ik ben eigenlijk een kind van de club en speel hier al mijn hele leven,” aldus De Blieck. “Het is jammer dat het seizoen zo teleurstellend geëindigd is want we begonnen goed. We grepen net naast het kampioenschap en ook in de nacompetitie vlogen we eruit. Ik denk dat ik zelf kan terugkijken op een redelijk seizoen. Het was alleen balen dat ik door een enkelblessure een tijdje aan de kant heb gestaan in de tweede seizoenshelft.”

De Blieck ziet de toekomst voor SDZ rooskleurig in en is erg ambitieus met de vierdeklasser. “Met de versterkingen die erbij komen moeten we gewoon voor het kampioenschap gaan en promoveren. Uiteindelijk willen we doorstoten naar de tweede of eerste klasse. Dat is ook de ambitie van de club. Ik heb nu twee jaar ervaring in de tweede klasse en ik denk dat ik die ervaring kan overbrengen bij SDZ. Ik hoop op een mooie tijd bij de club met veel plezier,” besluit De Blieck.

Verslag: Joey Schoo
Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!