SDZ hard onderuit bij IVV

In de zondag vierde klasse E is lijstaanvoerder SDZ hard onderuit gegaan op bezoek bij IVV. De ploeg van Ron van der Velde had een off-day in Landsmeer en liep zodoende tegen een pijnlijke 3-0 nederlaag aan. De voorsprong op Ilpendam (1-1 tegen Wherevogels) is geslonken naar twee punten. IVV is nu de trotse koploper in de derde periode met vijftien punten uit vijf wedstrijden.

SDZ begon nog wel aardig in de stralende lentezon. Robin de Weij schoot recht in de handen van Guus Zuidema en Mouad Tallih zag zijn afstandsschot net iets teveel van het doel wegdraaien. Na deze relatief rustige openingsfase kroop IVV steeds meer uit haar schulp en kreeg het een enorme kans op de openingstreffer. Raymond Alexandre kreeg een vrije doortocht en was niet zelfzuchtig, Jeffrey Wilders slaagde er echter niet in om de bal in het lege doel te krijgen.

IVV liet zich niet uit het veld slaan door deze gemiste kans en drukte SDZ steeds verder terug. Wilders zag zijn kopbal geblokt worden door een verdediger en SDZ doelman Mitch van Dijk reageerde alert op een vrije trap van Michel Lion. In de slotfase van de eerste helft was ook SDZ nog dichtbij een treffer. Robin de Weij schoot een vrije trap in eerste instantie in de muur en vervolgens vond hij Zuidema op zijn weg.

Na de pauze leek SDZ serieus op jacht te gaan naar de openingstreffer. Anouar Boussatta kreeg al snel een goede kopkans maar hij kon geen hoek uitkiezen waardoor Zuidema redding kon brengen. Niets was minder waar want dit was een van de laatste wapenfeiten van SDZ in deze wedstrijd. En een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Raymond Alexandre brak voor de tweede keer door het hart van de SDZ defensie en liet van Dijk kansloos: 1-0. SDZ was het kwijt na deze treffer en het duel was helemaal gespeeld toen Alexandre zijn tweede van de middag maakte.

SDZ was in het resterende half uur namelijk niet meer bij machte om het de verdediging van IVV moeilijk te maken. De ploeg leek zich neer te leggen bij een nederlaag. In de slotfase liep het ook nog eens onnodige averij op. Lucas van Straalen kon zich niet beheersen en kreeg zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Floor. IVV kreeg daardoor nog meer ruimte op de tegenaanval en Michel Lion maakte het feest compleet. De aanvaller werd simpel vrij gespeeld en werkte de bal in twee instanties langs van Dijk: 3-0.

“We wilden SDZ niet de ruimte geven om te voetballen”, aldus Charles Loots. “We weten dat zij graag willen opbouwen. Dat hebben we geprobeerd te verstoren door bij achterballen hoogop te gaan staan. Dat ging uitstekend. Dit is echt een heerlijk gevoel voor de jongens. Ik kan alleen maar trots zijn. Ze hebben extreem goed gespeeld vandaag. We moeten nu zorgen dat we die derde plaats vasthouden, dat vind ik nog belangrijker dan het winnen van de derde periode.”

Zijn collega Ron van der Velde kon minder tevreden zijn. “We gingen teveel mee in hun spel. In de tweede helft draaide het helemaal niet meer. Na die tegengoals ontstond er een soort gevoel van machteloosheid. Ik heb nog steeds het volle vertrouwen in het kampioenschap. Je kan wel eens tegen zo’n nederlaag aanlopen. We gaan gewoon rustig verder.”

Klik hier voor alle uitslagen, het programma en de stand in de zondag vierde klasse E.

Foto’s: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!