Home / Algemeen / SDZ hard onderuit op bezoek bij Saenden

SDZ hard onderuit op bezoek bij Saenden

In Wormerveer heeft SDZ een ruime nederlaag moeten slikken. Tegen Saenden had het elftal van Ron van de Velde niks in de melk te brokkelen, toch kon het de schade in de eerste helft nog enigszins beperkt houden. Na rust was er geen houden meer aan en verloor SDZ met maar liefst 7-0 van Saenden.

SDZ kwam halverwege de eerste helft achter nadat Sergio een voorzet van Raphaël Supusepa in het doel wist te koppen. Daarmee was de ban gebroken. Inzetten van Christopher Manuputty , Sergio, Raphaël Supusepa en Melvin Bruijn werden nog gepareerd door de keeper van SDZ, maar toen paal en lat er ook nog aan te pas moesten komen om nog meer doelpunten te voorkomen was het duidelijk dat Saenden een mooie middag tegemoet zou gaan. Het was Stef Smit, die op zijn eigen onnavolgbare wijze de bevrijdende 2-0 wist te scoren.

Saenden - S.D.Z. 7-0 062

Na de hervatting in de 2e helft liet Saenden direct haar aanvallende bedoelingen zien door het baltempo hoog te houden. De combinaties van een hoog kijkgehalte volgden elkaar in rap tempo op en binnen een kwartier brachten (2x) en Melvin Bruijn de stand op 5-0. Vooral het 3e Saenden doelpunt van Christopher Manuputty staat nog qua schoonheid op menig netvlies.

Saenden - S.D.Z. 7-0 046

Bij tijd en wijle werden de tegenstanders door Saenden met zeer goed combinatiespel weggespeeld. Een schouwspel dat het aanzien meer dan waard was. Zo ook het zesde doelpunt van Saenden dat begon na een onderschepping van de zeer solide spelende René Reijinga(man of the Match). Via een driehoekcombinatie, in tweevoud uitgevoerd, wist hij met een prima voorzet de immer vrijstaande Sergio te bereiken en daarmee was de 6-0 een feit. Melvin Bruijn wist op zijn beurt een goede voorzet van de vrijgespeelde Christopher Manuputty om te zetten in een doelpunt (7-0).

Saenden - S.D.Z. 7-0 071

SDZ probeerde nog de eer te redden door op zoek te gaan naar een doelpunt maar dat bleek te hoog gegrepen vanmiddag. Het sierde wel het spel van SDZ door te blijven voetballen.

Foto’s Theo van Vlaanderen
Met dank aan Zaansesportkrant