SDZ icoon Marcel Arkenbout overleden

Dinsdagavond is SDZ’ clubicoon Marcel Arkenbout op 47-jarige leeftijd plotseling overleden.  De voormalig eerste elftal speler overleed op het veld van SDZ terwijl hij naar een training van zijn dochter stond te kijken. Veel huidige eerste elftal spelers hebben nog met hem gespeeld. De voor vanavond vastgestelde wedstrijd tegen Arsenal gaat niet door en is verschoven naar 14 maart.

De familie Arkenbout is SDZ. Marcel laat vier kinderen achter, waarvan er drie in de jeugd bij de club spelen.  Samen met zijn vrouw was hij jeugdleider bij diverse elftallen en zijn moeder, binnen de club bekend als “oma Ali’,  is erelid van de club en staat nog steeds achter de bar.

De club is geschokt en in diepe rouw. Mede omdat de vader van Marcel eveneens op het veld van SDZ overleed. Op nog twintig meter van de plek waar Marcel dinsdagavond overleed. Beiden overleden aan een hartinfarct.

Marcel is SDZ altijd trouw gebleven. Hij speelde in de jeugd van de club en zo’n vijftien  jaar in het eerste elftal. Oud teamgenoot en de huidige assistent trainer van het eerste elftal Dick Meerman: “ Marcel was geen grootse voetballer. Hij was vooral een harde werker met een goede mentaliteit. Hij ging altijd voorop in de strijd. Daardoor speelde hij eigenlijk altijd in het eerste. Maar hij was vooral een lief mens. Een echte SDZ-er.”

Eerste elftal spelers Dennis Claus en Remco Beudeker en de huidige trainer Danny Flemming speelden lange tijd samen met Arkenbout. De selectie wilde gisteren (dinsdag) avond gaan trainen toen ze het bericht hoorden.  Op de website van de club schrijft teamgenoot Erwin Wemer een mooi eerbetoon.

De impact is zo groot binnen de club dat er overwogen wordt om komend weekend alle wedstrijden van de club af te lasten. Vanavond (donderdag) zal er niet worden getraind en is het clubhuis open om samen te komen en een condoleance register te tekenen.

Marcel, die maandag 48 zou worden, wordt dinsdag om 13:00 uur gecremeerd op Westgaarde.

Het Amsterdamsche Voetbal wenst familie, vrienden en de vereniging SDZ veel sterkte met dit enorme verlies.

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ