Home / Algemeen / SDZ in achtervolging op koplopers

SDZ in achtervolging op koplopers

Waar de ogen in zondag 4E vooral gericht zijn op de Amsterdamse clubs Arsenal en De Meteoor, klimt SDZ ook weer richting de top. De ploeg speelde vorig jaar al de nacompetitie en kwam toen net tekort. Ook nu is de ploeg van trainer Danny Flemming weer aan een zeer goede reeks bezig en won het afgelopen weekend van directe concurrent Oosthuizen. SDZ lijkt zich ook te gaan mengen in de strijd om de bovenste plaatsen.

Opvallend bij SDZ was dat het afgelopen zondag de wedstrijd eindigde met 6 spelers uit de eigen jeugd. Hieronder zelfs een 1e jaars A-junior. Hiermee voldoet de ploeg aan de interne doelstelling. De andere doelstelling is spelen in de derde klasse, maar dat heeft tijd nodig.
Flemming:’Het inpassen van jeugd gaat uitstekend, we zetten een goede reeks neer. En dan te bedenken dat ik een paar van mijn beste spelers mis wegens blessures.’

Hiermee doelt Flemming onder andere op Mo Kissami en op Joey Stultjes, die bij een potje straatvoetbal zijn kaak brak en nu weer voor het eerst voorzichtig probeert te trainen. Buiten de goede reeks waren er toch ook twee verliespartijen dit seizoen. Vooral de 9-0 tegen De Meteoor springt in het oog.

Flemming:’Ja, toen was driekwart van mijn selectie op het Jordaanfestival geweest en dan kon je merken. We hadden een totale off-day. Meteoor heeft een goede ploeg, dus we gingen hard onderuit. Ook de eerste wedstrijd in de competitie verloren we schlemielig. Voor de rest zijn we ongeslagen en hebben we ook nog pech gehad. Wij hebben als een van de weinigen van New Amsterdam gewonnen. Ja, en die gingen eruit. Kostte ons drie punten.’

De voormalig trainer van ZSGOWMS en VSV is aan zijn vierde seizoen bezig bij SDZ en moet dit weekend met zijn ploeg inhalen bij Kwadijk, iets dat niet makkelijk wordt.
Flemming:’Nee, die boeken verassende resultaten. Het veld schijnt daar ook slecht te zijn en die jongens zijn nogal fysiek ingesteld. Dat wordt geen makkie. Bij winst staan we wel gedeeld tweede, dus we moeten ervoor gaan. Ook dit jaar willen we minstens weer nacompetitie spelen.’

Hiermee wordt het steeds interessanter in zondag 4E. Arsenal is zwaar favoriet, De Metoor wil graag, maar met SDZ moet ook rekening worden gehouden. Ilpendam en Oosthuizen zijn de niet Amsterdamse stoorzenders. Het Amsterdamsche Voetbal blijft deze boeiende klasse volgen.