SDZ na zege op ZTS binnen 48 uur tegen WVHEDW

In de vierde klasse E heeft SDZ de achterstand op koploper Volendam verkleind tot twee punten. De ploeg van Ron van der Velde won in Zaandam met 0-3 van ZTS. Veel tijd om van de zege te genieten hebben de Amsterdammers niet. Dinsdagavond wacht de strijd met WVHEDW in het bekertoernooi.

Trainer Ron van der Velde: “Het is natuurlijk belachelijk dat we binnen 48 uur al weer moeten spelen. Daar baal ik wel een beetje van want we nemen de beker zeker serieus. Het kampioenschap is natuurlijk belangrijker, maar we willen tegen WVHEDW zeker goed voor de dag komen. Ik zal dan ook niemand sparen en met mijn sterkste elftal komen.”

SDZ zag het duel tegen ZTS vorige week geen doorgang vinden omdat er geen lijnen op het veld stonden. Nu stonden die er wel en binnen vijf minuten was het duel al gespeeld toen Stefan van den Berg voor de 0-1 zorgde. Tim Klaasenbos maakte de tweede treffer en vlak voor rust werd het uit een eigen doelpunt ook nog 0-3. Van der Velde: “Het was allemaal niet best. Zeker na rust niet, maar de punten zijn binnen en daar gaat het om.”

SDZ vocht vorig jaar lang tegen degradatie, maar doet nu dus mee om de titel. Van der Velde: “ Ik heb zo’n zes nieuwe jongens in de basis staan ten opzicht va vorig seizoen. De grootste verandering is echter dat we nu iedere week met het zelfde team kunnen spelen. Vorig seizoen had ik geen een wedstrijd het zelfde elftal staan. Dat is denk ik de grootste winst.

De komende weken zullen bepalend zijn voor de club, waar het na een lange tijd eindelijk weer om voetbal gaat. Tijdens de grote verbouwing van de kleedkamers werd asbest aangetroffen. Van der Velde: “ In het begin had ik niet eens hesjes en ballen, konden we niet douchen en was er geen veld. Gelukkig is die ellende voorbij en zijn we weer met voetbal bezig.” SDZ krijgt na de bekerwedstrijd tegen WVHEDW de vier concurrenten om de titel: Saenden, Wherevogels, DWS en koploper Volendam.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag vierde klasse E.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!