Home / Algemeen / SDZ pakt laatste periode

SDZ pakt laatste periode

SDZ heeft zondag de derde periode gepakt. Op eigen veld werd het maar liefst 7-1 tegen De Meteoor. Een mooie score en het doelsaldo leek lang van belang te zijn. Achteraf had elke overwinning genoeg geweest, omdat de concurrentie punten liet liggen.

Voor de voetballende ploeg van trainer Danny Flemming zou het misschien wel goed zijn om in de derde klasse te gaan voetballen. Die kans krijgen zij nu, hoewel er eerst nog wel twee tegenstanders verslagen dienen te worden. Flemming speelde al eerder nacompetitie als trainer, maar dit leidde nog nooit tot promotie. Vooral de keer met ZSGOWMS, toen hij in de verlenging van de playoff-finale een dubieuze strafschop tegen kreeg en verloor zal hij niet snel vergeten. Alles kan goed gemaakt worden als SDZ het nu wel redt.

De wedstrijd van zondag tegen De Meteoor was met een ruststand van 5-0 al beslist. Na rust vielen er ook nog drie doelpunten, waardoor de eindstand 7-1 was. Doelpuntenmakers aan de kant van SDZ: Hoogendorp 1x, Beudeker 1x, v/d Bergh 1x, Mol 2x en Acheffay 2x. Na afloop was er feest in de kantine van deze groeiende club.

Flemming denkt dat hij een goede kans maakt in de nacompetitie.
Flemming:’Als ik naar mijn selectie kijk denk ik dat wij in de ‘winning mood’ zijn. We hebben bijna geen wedstrijd meer verloren in de derde periode. Buiten dat ziet het ernaar uit dat mijn selectie fit en compleet is.’

Het zou voor SDZ een droomscenario kunnen worden. Ze spelen pas de tweede wedstrijd en kunnen dus eerst de tegenstander bekijken. De derde en laatste wedstrijd mag SDZ thuis spelen en dat zou de promotiewedstrijd kunnen zijn. Mooier kan niet.

Flemming, die zelf zo’n 6 jaar in het eerste van SDZ speelde, weet dat het vooraf heel mooi lijkt.
Flemming:’Ja, dat programma ziet er voor ons gunstig uit. Ik wil ook graag in de derde klasse spelen met deze ploeg. Voetballend kunnen we dat makkelijk aan denk ik. Daarnaast groeit SDZ enorm, vooral in de jeugd. We moeten ook met het eerste een stapje maken. Volgend jaar komen er een paar A-junioren over en het jaar daarna hebben we zelfs nog een betere lichting.’

SDZ timmert wat dat betreft behoorlijk aan de weg. Spelers van de selectie zijn veelal ook de jeugdtrainers en de club biedt hen de mogelijkheid om trainersdiploma’s te halen. Op die manier hoopt men het gat tussen jeugd en senioren te overbruggen. Dit lijkt goed te werken, want de club groeit enorm, waar andere clubs in hetzelfde gebied ten onder dreigen te gaan aan te weinig leden. Maar zoals eerder in dit seizoen al vermeld, SDZ neemt de jeugd als basis.